• Foto: Ab Donker

Sleeuwijk verliest na slechte tweede helft

SLEEUWIJK - Na de spectaculaire wedstrijd van vorige week waarin met 5-4 gewonnen werd van SV Capelle, heeft Sleeuwijk een pijnlijke nederlaag geleden tegen Sparta'30. Tegen de ploeg uit Andel kwam de thuisploeg op een vroege achterstand, repareerde het de schade, maar uiteindelijk stond de ploeg van trainer Philip den Haan toch met lege handen.

Door Sjors Tanis

Het lijkt een gewoonte bij Sleeuwijk; slecht beginnen aan de wedstrijd. Tegen Sparta'30 was dit opnieuw het geval en na vijf minuten keek de thuisploeg tegen een 0-1 achterstand aan. ,,Ja, dat gebeurt wel vaker hier'', zegt Den Haan. Ondanks de vroege achterstand wist Sleeuwijk zich terug te knokken. ,,En dat met goed voetbal.'' Via Jeffrey Molhoek kwam Sleeuwijk terug tot 1-1, wat ook de ruststand was.

Maar na rust was Sleeuwijk geen schim meer van de ploeg die voor rust nog zo goed speelde. ,,Dat was een enorm verschil. Het leek niet meer op voetbal'', is Den Haan duidelijk over de tweede helft van zijn ploeg. Een 1-1 gelijkspel leek lang het verdict te worden, maar een door Den Haan genoemd ''zondagsschot'' van 25 meter zorgde ervoor dat Sleeuwijk de punten aan Sparta'30 moest laten. ,,Dat neem ik onze doelman wel kwalijk. Een spits staat er om te scoren en een doelman om ballen tegen te houden, zeker dit soort schoten.''