• De competitie start zaterdag met SVW - Unitas, dat net als twee seizoenen terug later (17.00 uur) op de dag wordt gespeeld.

    Jan Noorlandt

Speelkalender eerste seizoenshelft: Deze wedstrijden mag u niet missen

GORINCHEM De competitiestart staat voor de deur. Waar Kozakken Boys en Unitas (zo.) al een paar weken bezig zijn met de competitie start voor de overige clubs zaterdag het seizoen. Er staat een groot aantal derby's op het programma de komende maanden en dus zet De Stad Gorinchem voor u op een rijtje welke duels u absoluut niet mag missen.

door Tim Hartman

22 september

SVW – Unitas

Vuren – Haaften

De Gorcumse stadsderby tussen SVW en Unitas (za.) is weer terug. En om dat te vieren heeft de KNVB de twee Gorcumse ploegen meteen maar op speelronde één tegenover elkaar gezet in de derde klasse C. Bij SVW spelen vijf spelers die vorig jaar nog onder Hans Bos bij Unitas voetbalde en omgekeerd trokken er deze zomer vier spelers van SVW naar Unitas. Een potje met veel belangen dus. De wedstrijd begint om 17.00 uur op Sportpark Molenburg en dus kunt u 's middags nog op uw gemak naar een andere regionale derby: die tussen Vuren en Haaften.

29 september

De tweede speelronde is een van de weinige speelrondes waarin er op voorhand geen klinkend affiche op het programma staat. Mocht u per se een thuiswedstrijd van een van de regionale ploegen willen bijwonen, heeft u de keuze uit onderstaande ploegen: Kozakken Boys (tegen GVVV), Unitas (tegen Groote Lindt), Sleeuwijk (tegen HSSC'61) en Herovina (tegen MVV'58).

6 oktober

Woudrichem – Altena

Schelluinen – Arkel

Woudrichem handhaafde zich vorig seizoen moeiteloos in de tweede klasse en provinciegenoot Altena hoopt dit seizoen als promovendus datzelfde te doen. Op speelronde drie spelen de twee een Brabants onderonsje op Sportpark het Bolwerk. Tegelijkertijd wordt er op Scalune ook een fraaie affiche afgewerkt in de derde klasse C. Schelluinen en Arkel hebben de nodige versterkingen gekregen afgelopen zomer en hopen dit seizoen hoge ogen te kunnen gooien in 3C.

13 oktober

Arkel – SVW

Een week na de derby tegen Schelluinen speelt Arkel deze week een nieuwe regionale derby, die tegen SVW. Pikant gegeven is het feit dat Tutu Ndona nu trainer is van SVW. Vorig seizoen was hij namelijk nog assistent-coach van Richard Smaal bij Arkel en Ndona kent die ploeg dus als geen ander. Heeft het Arkel van Leon Elands nog verrassingen voor Ndona in petto of neemt SVW de punten mee?

20 oktober

Schelluinen – Unitas

En jawel, daar is de volgende derby in de derde klasse C. Ditmaal zijn het Schelluinen en Unitas die het tegen elkaar opnemen. Schelluinen-coach Philip den Haan treft daarmee spelers in een tenue dat hij zelf jarenlang droeg. Den Haan was als zowel speler als coach actief op Sportpark Molenvliet.

27 oktober

Sliedrecht – GJS

GJS heeft met onder meer wedstrijden tegen LRC, GRC'14, WNC en Almkerk een aantal korte tripjes op het programma staan in de eerste klasse. En ook Sliedrecht mag daarbij worden gerekend. Waar GJS zich wil handhaven, hoopt Sliedrecht bovenin mee te draaien.

3 november

GJS – Almkerk

SVW – Meerkerk

SVS'65 – Herovina

SVS'65 en Herovina spelen vandaag de enige derby uit het verspreidingsgebied van De Stad Gorinchem, maar met GJS - Almkerk en SVW - Meerkerk staan er nog twee fraaie wedstrijden op het programma. GJS en Almkerk willen zich dit seizoen allebei handhaven in de eerste klasse en SVW en Meerkerk willen zo snel mogelijk terug naar de tweede klasse, waar ze vorig seizoen nog tegen elkaar speelden. Meerkerk was toen de enige ploeg waar SVW van won.

17 november

Einde eerste periode

Welke ploeg verzekert zich vandaag al van een plek in de nacompetitie? Het is natuurlijk even afwachten of er überhaupt ploegen meedoen om de periodetitel, maar de ervaring leert dat er altijd wel één regionale ploeg feest viert na het einde van een periode. Vorig jaar waren het de twee ploegen van Unitas. De zaterdagtak in de vierde klasse en de zondagtak in de eerste klasse. Welke ploeg is het ditmaal?

24 november

Spakenburg – Kozakken Boys

Spakenburg is terug in de Tweede Divisie en dus kijken fans van Kozakken Boys uit naar zaterdag 24 november. Wie van tevoren spektakel gegarandeerd wil hebben, zou wat ons betreft de Werkendammers achterna moeten reizen naar Spakenburg voor een heerlijke pot topamateurvoetbal.

1 december

GJS - GRC'14

GJS en GRC'14 eindigden vorig seizoen op twee punten van elkaar en ontsnapten allebei aan de nacompetitie. Dit seizoen zullen ze elkaar vermoedelijk wederom beconcurreren in de onderste helft van de eerste klasse.

8 december

Schelluinen – SVW

Vuren – Sleeuwijk

Nee hoor, de derby's in klasse 3D waren nog niet op. SVW-coach Tutu Ndona reist wederom af naar een voormalig werkgever van hem: Schelluinen. In de andere derde klasse wordt de witzwarte derby tussen Vuren en Sleeuwijk gespeeld.

15 december/16 december

IFC - Unitas (zo.)

Winterstop

Vandaag wordt de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld, maar nog niet de laatste wedstrijd van de 'heenwedstrijden'. Na de winterstop spelen de ploegen nog tegen de enige tegenstander waar in het najaar van 2018 nog niet tegen gevoetbald werd. De laatste zaterdag voor de winter kent echter niet per se affiches waar bij voorbaat al het water uit de mond loopt. Maar wie dit seizoen eens een uitwedstrijd van Unitas (zo.) wil meepakken en niet langer dan een half uur in de auto wil zitten, moet op zondag 16 december zijn of haar slag slaan. Dan reizen de roodbroeken van coach Rick Adjei af naar Hendrik-Ido-Ambacht voor het duel in de Hoofdklasse met IFC.

19 januari

GJS – LRC

Arkel – Unitas

Zoals gezegd worden niet alle tegenstanders al voor de winter getroffen. Op zaterdag 19 januari hebben GJS, Arkel en Unitas zodoende nog een mooi potje tegoed. GJS neemt het dan op tegen LRC en Arkel en Unitas spelen de herhaling van de Arkelse kampioenswedstrijd vorig jaar in de vierde klasse.