• De Stad Gorinchem.nl

Speelronde 10: SVW pakt eerste punt, GJS onderuit bij concurrent

REGIO SVW heeft het eerste punt van het seizoen binnen, Woudrichem stond tot de 98ste minuut op voorsprong in de derby tegen koploper Almkerk en GJS heeft het 'degradatieduel' met GRC'14 verloren. Er was weer voldoende te beleven op de regionale voetbalvelden. We zetten alles voor u op een rijtje.

Tim Hartman / t@Namtrah09

De Tweede Divisie was alweer toe aan speelronde veertien en daarin nam Kozakken Boys drie punten mee uit Haarlem. De Koninklijke HFC werd met 1-2 verslagen.

In de eerste klasse C stond er voor GJS een heuse 'degradatiekraker' op het programma. De ploeg van Cees Lagendijk nam het in een uitduel op tegen GRC'14, dat drie punten boven GJS stond voor aanvang. Dat gat werd echter vergroot tot zes. Ondanks de 0-1 voorsprong, die in het vervolg nog uitgebreid had moeten worden, wist GJS de winst niet over de streep te trekken.  Doelman Raymon den Haan kreeg twintig minuten voor tijd de rode kaart voor een handsbal buiten zijn zestienmeter waarna GJS nog drie goals om de oren kreeg: 3-1.

OPMERKELIJK In de tweede klasse F speelden Woudrichem en SVW respectievelijk met 1-1 en 0-0 gelijk. In beide gevallen iets opmerkelijks: Woudrichem speelde tegen de ongeslagen koploper Almkerk en stond tot de 98ste minuut nog 1-0 voor. Voor SVW was het punt tegen Drechtstreek de allereerste van het seizoen.

AFGEDROOGD Schelluinen en Vuren werden in de derde klasse C volledig afgedroogd. Schelluinen met 5-0 door koploper EBOH, Vuren met maar liefst 7-0 door Streefkerk.In 3D pakte alleen Herovina een puntje. Dat deed de Herwijnense formatie door met 0-0 gelijk te spelen bij GVV'63. Sleeuwijk bleef net als vorige week puntloos achter. SV Capelle won met 4-2 van de Roefbewoners.

Unitas (za.) en Arkel maakten geen fout in de vierde klasse. Koploper Unitas won met 4-1 van Kerkwijk, waar Arkel met grote moeite met 0-1 won op bezoek bij ASH. SVS'65 had op meer gehoopt bij MVV'58. Het bleef bij 1-1 in het uitduel met de hekkensluiter.

ALLE UITSLAGEN: Zie hier een overzicht van alle uitslagen in de regio:

Tweede Divisie: Koninklijke HFC - Kozakken Boys 1-2

Eerste klasse: GRC'14 - GJS 3-1, VOC - Unitas (morgen 14:00 uur)

Tweede klasse: Woudrichem - Almkerk 1-1, Drechtstreek - SVW 0-0

Derde klasse: SV Capelle - Sleeuwijk 4-2, GVV'63 - Herovina 0-0, EBOH - Schelluinen 5-0, Streefkerk - Vuren 7-0

Vierde klasse: Unitas (za.) - Kerkwijk 4-1, ASH - Arkel 0-1, MVV'58 - SVS'65 1-1