Spelbepalers denken mee over Gorcums sportbeleid

GORINCHEM Ruim 70 Spelbepalers waren maandag 11 april aanwezig in theater Peeriscoop om het met elkaar te hebben over het Gorcums sportbeleid. Deze Spelbepalers zijn enthousiaste mensen vanuit verschillende sectoren zoals zorg, welzijn, bedrijfsleven, sport en cultuur. Zij werken met elkaar aan het Gorcums droombeeld, de kracht van sport. In de eerste helft van het programma werd er teruggekeken naar de resultaten van het Sportplan 2012 - 2015. In de tweede helft werd er nagedacht over de ambities voor de komende periode. De avond stond onder leiding van Roy Simons van sportadviesbureau Ne9eN. De 'Aimabele schoften' zorgden voor een theatrale en muzikale ondersteuning. Wethouder Sport Hans Freije: ,,k kijk terug op een geslaagde avond, waarbij de grote betekenis van sporten en betrokkenheid van de Gorcumers wederom opviel. Daar ben ik trots op!"

De opbrengst van de avond wordt op korte termijn verwerkt en teruggekoppeld aan de deelnemers van de bijeenkomst. Op donderdag 23 juni wordt de gemeenteraad meegenomen in de voorlopige denkrichtingen van het nieuwe Sportplan 2016 - 2020. De Spelbepalers presenteren dan op een interactieve manier de ambities voor het toekomstige sportbeleid. De gemeenteraad krijgt daarbij de ruimte om richting te geven aan de verdere uitwerking van het Sportplan 2016 - 2020. De uiteindelijke vaststelling staat gepland voor de raad van 8 december.

Het is nog steeds mogelijk om mee te denken over de ontwikkeling van het Gorcums sportbeleid. Geïnteresseerden kunnen zich als Spelbepaler aanmelden via gorinchembeweegt@gorinchem.nl. Meer informatie is te vinden op de website van Gorinchem beweegt www.gorinchembeweegt.nl of telefonisch via Arjan Versluis (projectleider) 0183 - 659 419.