• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sporten mogelijk voor iedereen met Gorcums droombeeld Kracht van Sport

GORINCHEM Het Gorcums droombeeld De kracht van sport heeft woensdagavond 2 maart verder vorm gekregen tijdens het derde Sportcafé. Dit vond plaats in de kantine van SVW en werd ook deze keer georganiseerd door het team van Gorinchem Beweegt. Verschillende vertegenwoordigers van sportverenigingen, het onderwijs, welzijnsinstellingen, het bedrijfsleven en de gemeente waren aanwezig. Samen met al deze partijen wil de gemeente de kracht van sport benutten om maatschappelijke projecten op te zetten waardoor sporten voor iedereen mogelijk wordt.

Tijdens de bijeenkomst werd een toelichting gegeven op de voortgang van twee projecten die uit de eerdere Sportcafés zijn ontstaan, namelijk de Gorcumse Sportpas en Sport Zijn. Beide projecten zijn bedoeld om meer inwoners van Gorinchem aan het sporten te krijgen of te houden. Wethouder sport Hans Freije hield een korte toespraak over het belang van samenwerking en nodigde de aanwezigen uit om op 11 april verder te praten over een Sportplan voor Gorinchem dat de gemeente samen met alle partijen wil opstellen.

Daarna werd er een nieuw initiatief geïntroduceerd: de September Sportmaand. Doel is om de hele maand september in het teken laten staan van sport. Samenwerking tussen de verschillende partijen is daarbij van belang om ideeën te laten ontstaan die mensen letterlijk in beweging krijgen. Zo is het mogelijk om van elkaars expertise gebruik te maken. Denk bijvoorbeeld aan een samenwerking tussen een zorgtehuis en de gymnastiekaanbieder of een jongerenwerker die ondersteuning bied bij het coachen van probleemjongeren.

Via een speciale 'durf te vragen' sessie werden de ideeën concreet gemaakt en kregen de aanwezigen tips van elkaar om dromen en ideeën te realiseren. Motto van de avond was dan ook: waarom binnen je comfortzone blijven als de daarbuiten veel meer te beleven valt. Veel mensen grepen de kans om hun vraag te stellen. Zo werd er een initiatief voor een unieke triatlon gelanceerd en werden er suggesties voor een aanbod voor de vluchtelingen gegeven. Door samen na te denken over de verschillende uitdagingen ontstond er veel energie en betrokkenheid. Dat bleek wel tijdens de netwerkborrel waar de onderwerpen nogmaals de revue passeerden en contactgegevens werden uitgedeeld.

De komende maanden krijgen de vraagstellers, als ze dat willen, ondersteuning van het team van Gorinchem Beweegt bij het ontwikkelen van hun idee of initiatief. Het uiteindelijke doel is in september een spectaculair sportaanbod neer te zetten voor inwoners van Gorinchem in samenwerking met alle partijen tijdens de September Sportmaand.

Sportclubs, instellingen of andere partijen die een idee of droom hebben die ze u graag willen realiseren kunnen contact opnemen met Team Gorinchem Beweegt .Zij ondersteunen en leggen de verbindingen met de partijen die de juiste expertise in huis hebben: gorinchembeweegt@gorinchem.nl of telefonisch via (0183) 65 94 25.