• Tim Hartman
  • Ronald den Uijl

Stadsderby in teken goede doel

GORINCHEM De Gorcumse zaalvoetbalderby tussen Jogadores CF/Cagemax en ZVG/Cagemax is dit seizoen weer in ere hersteld. Aanstaande vrijdag nemen de clubs het tegen elkaar op in de Oosterbliek. De clubs vragen bovendien aandacht voor het goede doel: Dare To Take Care.

door Tim Hartman

Niet alleen komen Jogadores CF en ZVG beide uit Gorinchem, spelen ze allebei in de Oosterbliek én samen in dezelfde competitie. Beide zaalvoetbalclubs delen ook dezelfde sponsor: Cagemax. En dus zetten beide clubs zich vrijdagavond gezamenlijk in om geld in te zamelen voor het goede doel dat is voortgevloeid uit het bedrijf Cagemax: Dare To Take Care.

Dare To Take Care is een stichting die kleine, particuliere, individuele initiatieven de hand wil reiken. Zo worden ondernemende mensen ondersteund in het realiseren van hun duurzame en sociale ideeën.

Oprichter Richard Kooi, tevens CEO van Cagemax, en dagelijks leider Cissie van Stokkom ondersteunen zo mensen die risico's durven te nemen om hun ideeën tot leven te brengen en daarmee anderen te inspireren. ,,Dare To Take Care ondersteunt hen in hun wens de wereld een beetje mooier te maken."

,,Het is een mooi initiatief en vrijdagavond is natuurlijk een mooie manier om iets terug te doen voor onze hoofdsponsor. We ondersteunen graag goede doelen", legt Dustin van Bezooijen, voorzitter van Jogadores CF, uit. Ook ZVG'er John Wijnbelt vindt het goed dat er gezamenlijk wordt opgetrokken: ,,De band tussen de verenigingen is goed dus dan is het alleen maar mooi als je dit samen voor het goede doel, maar ook voor zaalvoetballend Gorinchem kan doen."

Naast geld inzamelen voor het goede doel is ook het behalen van drie punten van essentieel belang. ZVG staat derde met elf punten, Jogadores CF vijfde met slechts één puntje minder. ,,De wedstrijd kan alle kanten op, maar wij gaan wel gewoon winnen natuurlijk", lacht Van Bezooijen. Toch barst ook ZVG van het vertrouwen: ,,Tot nu toe waren we elke wedstrijd wel de betere ploeg. We hebben helaas wat onnodig puntverlies gehad, maar we hebben een fitte selectie dus ik ben benieuwd. Toch blijft zo'n wedstrijd tegen 'Joga' een wedstrijd op zich. Het is even afwachten hoeveel toeschouwers er komen, maar dat er extra spanning op de wedstrijd zit is wel duidelijk."

De entree, die volledig ten goede zal komen voor het goede doel, voor de absolute kraker van de eerste divisie bedraagt drie euro. Na de wedstrijd volgt er een Hollandse feestavond in Club Heat. Kaartjes, te koop bij Club Heat, 100% Voetbal en beide clubbesturen, kosten tien euro waarvan vijf euro eveneens naar Dare To Take Care gaat. Ook dertig cent van elk gekocht muntje gaat naar het goede doel. ,,Hopelijk kunnen we zo een leuk bedrag voor het goede doel ophalen", besluit Wijnbelt.