• GTC Overwaard

Subsidie voor GTC Overwaard

GORINCHEM De Goriinchemse tennisvereniging Overwaard krijgt een eenmalige waarderingssubsidie van de gemeente Gorinchem. De subsidie bedraagt 80.000 euro en is bestemd voor verdere verbetering van de accommodatie.

Tennisvereniging GTC Overwaard is in 2014 begonnen aan een noodzakelijke renovatie van hun sportcomplex, bestaande uit zeven tennisbanen en een clubgebouw. Voor de financiering heeft de vereniging een lening afgesloten en er werden eigen middelen ingezet. Tijdens de uitvoering bleek dat de renovatie duurder uit zou gaan vallen dan werd gedacht. Om alle plannen af te kunnen ronden komt de vereniging nu 80.000 euro tekort. Ze investeerden tot nog toe al 420.000 euro in het complex.

Omdat de vereniging deze ontbrekende 80.000 euro zelf niet kan ophoesten, stapte de vereniging naar de gemeente. De gemeente heeft besloten in te stemmen met dit verzoek. De subsidie wordt gegeven als waardering voor de uitgevoerde renovatie van de tennisbanen. Voorwaarde is wel dat de subsidie gebruikt gaat worden voor verdere verbetering van de accommodatie.

GTC Overwaard is de enige, grote tennisvereniging in Gorinchem met 7 banen. Momenteel heeft de vereniging zo'n 400 leden, maar volgens de gemeente heeft de club de potentie om uit te kunnen breiden naar een vereniging met 700 leden. Een andere belangrijke argument voor de gemeente om in te stemmen met het verzoek is dat de vereniging eigenaar is van de accommodatie. De club voorziet zelf in beheer in onderhoud en staat financieel op eigen benen. Het is de eerste keer dat de tennisvereniging op deze manier een subsidie ontvangt van de gemeente en dat terwijl andere sportverenigingen vaak wel een (indirecte) subsidie ontvangen van de gemeente.