• Ab Donker

SVW draagt overwinning (2-6) op aan tweetal supporters

TILBURG SVW heeft zaterdagmiddag met 2-6 gewonnen van Willem II. ,,Een flinke opsteker", noemde SVW-coach Robertino Lotto die overwinning. De streepjes klimmen daardoor weer twee plekjes waardoor de onderste nacompetitieplaatsen weer even uit zicht zijn. ,,Ik denk als we volgende week winnen, dat we veilig zijn", blikt Lotto vooruit op de confrontatie met Sparta'30.

 

Acht doelpunten vielen er maar liefst in het duel tussen Willem II en SVW. De eerste daarvan viel al na twee minuten voor Willem II. Kor Damen en Jordi Melkert bogen die stand vlak voor rust om in 1-2. ,,Billenknijpen", noemde Lotto de eerst helft.

Na de theepauze schroefde SVW het tempo op en liet het zien dat de ploeg op de ranglijst veel te laag staat. Willem II, dat zich al neer heeft gelegd bij degradatie, had niets meer in de melk te brokkelen en via tweemaal Sergio Thijs, Kulubrhan Frezghi en Merhawi Tesfa liepen de streepjes uit naar 2-6. 

,,Deze overwinning willen we graag opdragen aan Ronald Tukker en Patrick Sleeuwenhoek. Zij zijn er altijd bij, ook in slechte tijden", had Lotto een mooi woord over voor de twee SVW-supporters. Prioriteit 1 is voor Lotto en zijn mannen nu het veilig spelen. ,,Daarna kunnen we kijken of er nog iets te halen valt in de derde periode", aldus Lotto.