SVW nadert degradatiezone

GORINCHEM SVW wist zaterdag op eigen terrein voor de tweede keer op rij niet te winnen. Op Sportpark Molenburg was titelkandidaat Altena met 1-3 te sterk voor de streepjes. ,,Als je een keer van Altena had kunnen winnen dan was dat vandaag wel. In Nieuwendijk was Altena heel goed, maar vandaag hadden we niet hoeven verliezen", baalde coach Faisal Kadiwahabi.

Lichtpuntje in de Gorcumse duisternis, John Wijnbelt, opende met zijn vierde doelpunt van de tweede seizoenshelft de score voor de streepjes. Wijnbelt scoorde tot nu toe nog iedere wedstrijd na de winter, maar dat bracht zijn team ook dit keer geen overwinning. De 1-1 viel namelijk al snel daarna. Van een kantelpunt was toen nog geen sprake, maar bij de 1-2 des te meer. De scheidsrechter wuifde eerder al tweemaal buitenspel weg en ook bij de 1-2 liet de arbiter doorgaan. Achteraf gaven ook de Nieuwendijkers toe dat het een buitenspeldoelpunt was. In het restant kon SVW geen vuist meer maken en de 1-3 was er dan ook eentje voor de statistieken.

SVW blijft nog wel steken op een zesde plaats, maar het gat met nummer vijf Perkouw is vijf punten waar het gat met nummer elf VVAC nog maar drie punten is. ,,We zitten in de overlevingsfase. Alleen goed voetbal is niet genoeg. We moeten volgende week tegen Arkel, die ook al vier wedstrijden niet meer hebben gewonnen, de mouwen opstropen", concludeert Kadiwahabi.