• Tim Hartman

SVW strikt Tutu Ndona als coach voor volgend seizoen

GORINCHEM Tutu Ndona maakt volgend seizoen zijn gewenste stap binnen de voetballerij. Hij wordt hoofdcoach bij SVW, dat onlangs afscheid nam van Frans Ceton. Ndona tekent een contract voor één jaar.

Door Tim Hartman

Eigenlijk had Ndona na dit seizoen graag hoofdcoach willen worden bij Arkel, waar hij nu aan zijn tweede seizoen bezig is als assistent-coach van Richard Smaal. Smaal vertrekt na dit seizoen, maar Arkel koos voor Woudrichem-coach Leon Elands in plaats van Ndona. ,,Teleurgesteld was ik niet, verrast wel", aldus Ndona. ,,Er was een bepaalde visie binnen de club en ineens werd daar van afgeweken. Ik heb vijf jaar de Arkel-jeugd getraind, ben nu assistent, de volgende stap was om op eigen benen te staan. Maar dat is de voetballerij, soms gaat het niet zoals je hoopt dat het gaat."

RUST SVW biedt hem alsnog de kans om hoofdcoach te worden volgend seizoen. ,,Een mooie uitdaging", vindt Ndona, die zelf 14 jaar als speler actief was bij de streepjes. Toch is de onrust bij SVW van de afgelopen jaren ook hem niet ontgaan: ,,Als je ziet wat er mis is gegaan, denk ik dat de club behoefte heeft aan rust. En ik denk dat ik die rust kan brengen. Daarna gaan we wel kijken wat het spelletje ons kan brengen."

SVW-FAMILIE Voorzitter Jack Oostrum is dolblij met Ndona als nieuw lid van de SVW-familie. ,,We roepen al een paar jaar dat de club toe is aan rust. Wij waren dus vooral op zoek naar een coach die SVW kent, de geest van SVW kent en zich daarvoor wil inzetten. Niet alleen voor het eerste elftal, maar ook voor de jeugd. Tutu heeft zich goed ontwikkeld bij Arkel en we hebben heel veel positieve geluiden over hem gehoord. Hij wil graag hoofdcoach worden en wij willen hem die kans bieden."

Oostrum ziet de komst van Ndona als een nieuwe start voor de club: ,,Tutu kan er aan bij dragen om de SVW-familie weer de SVW-familie te maken. Als je de erewedstrijd voor Joop de Vries ziet, zie je dat dit een club is die achterelkaar gaat staan als het er toe doet. Een club uitdragen is meer dan alleen het eerste elftal en wij denken dat Tutu dat heel goed kan."

SVW staat momenteel met één punt onderaan in de tweede klasse. De kans dat de streepjes afzakken naar de derde klasse is daarom groot. En dat is ook de klasse waar Ndona Arkel nog naartoe probeert te loodsen. Dan staat volgend seizoen SVW – Arkel misschien wel op het programma. ,,Dat zou mooi zijn", besluit hij lachend.