• Foto: Ab Donker

SVW verliest na drie afgekeurde doelpunten en twee rode kaarten

door Tim Hartman

GORINCHEM Wedstrijden van SVW staan dit seizoen garant voor een hoop spektakel. Echter niet altijd het spektakel waar trainer Robertino Lotto vrolijk van wordt. Ook zaterdag krabde de coach zich weer even achter de oren: ,,Ik weet niet wat het is, maar het is elke keer wel wat als wij uit spelen." Lotto zag drie zuivere doelpunten afgekeurd worden en twee van zijn spelers werden met rood naar de kant gestuurd. Dat leidde uiteindelijk tot een 3-1 eindstand in het voordeel van GVV '63.

De eerste helft verliep nog vrij vlekkeloos. Beide ploegen scoorden een keertje en de hoofdzaak was voor rust nog het voetbal zelf, dat SVW prima af ging. Na rust kantelde dat echter volledig. GVV '63 kwam al gauw op 2-1 waarna Bjorn Trapman rood kreeg voor natrappen. Het was het begin van de Gorcumse ellende. Drie zuivere doelpunten werden vervolgens afgekeurd. Aman Habtesilus zou hands hebben gemaakt, Stefanos Moschatsis zag ook een doelpunt afgekeurd worden en het schot van Ahmed Kelifa, dat achter de doellijn werd weg gehaald, zorgde volgens scheidsrechter Peijnenburg ook niet tot de 2-2. De emoties die daarbij gepaard gingen, leverde Michael Kooijman vervolgens een tweede gele en dus rode kaart op. De zesde rode kaart voor SVW in vijf wedstrijden. ,,Dat is een mentale kwestie", vindt Lotto. ,,We hebben nu al in drie uitwedstrijden iets met de scheidsrechter meegemaakt. Dat is geen toeval meer. En dan lopen de emoties hoog op. De tegenstander gaf ons bovendien ook gelijk. Ik weet niet wat dit is, maar er is niet tegenaan te voetballen."

Lotto wil niet teveel klagen over de scheidsrechter, maar nodigt iedereen uit om eens te komen kijken: ,,Dan kunnen mensen zelf zien dat we gewoon benadeeld worden."