• Ronald Tukker

SVW verliest op tumultueuze middag

GORINCHEM SVW is met een nipte nederlaag aan het seizoen begonnen. Sparta'30 was in Andel met 2-1 te sterk voor de streepjes. Toch was die uitslag niet het gesprek van de dag. De situatie vooraf wel. ,,Wij kregen te horen dat de acht Eritrese spelers niet mochten spelen. Toen hebben wij gezegd dat we niet zouden spelen. Later mochten er twee niet spelen waaronder onze doelman en ook Stefanos Moschatsis mocht niet meedoen. Wij hebben echter gewoon toezegging van de KNVB gekregen om die jongens op te mogen stellen. Na overleg met de spelers hebben we toch besloten om te gaan spelen met onder andere een geblesseerde keeper op doel", legt coach Robertino Lotto uit.

De dispensatieregeling bleek dus niet zo goed geregeld als gedacht en dat schemerde nog een tijdje door in de wedstrijd. De thuisploeg trok zich echter nergens wat van aan en speelde haar eigen spelletje. Dat leverde een 2-0 voorsprong op voor de mannen uit Andel. Die 2-0 ging bovendien gepaard met een rode kaart van Michael Kooijman, die vond dat er een overtreding aan de 2-0 vooraf ging en de scheidsrechter toucheerde toen hij verhaal ging halen. Ahmed Kalifa zorgde nog voor de aansluiting, maar verder dan 2-1 kwam SVW niet.

,,We kwamen tekort in dit fysieke geweld", aldus Lotto. ,,Er zat totaal geen voetbal in. Sparta'30 kreeg applaus als ze ballen over de zijlijn heen schoten en wij gingen er in mee. Ze zijn nu nog steeds ballen aan het zoeken."

Toch is volgens Lotto het laatste woord nog niet gezegd over de spelerspasaffaire vooraf aan de wedstrijd: ,,We gaan protest indienen. Dan is het aan de hoge bazen om te bepalen wat er verder gebeurt."