• Ab Donker

SVW verrast nummer twee NOAD'32

WIJK EN AALBURG SVW heeft zaterdag een uitstekende overwinning geboekt op de nummer twee van de derde klasse. NOAD'32 werd op eigen veld in de voorlaatste minuut met 1-2 verslagen door de Gorcumers. De ploeg van Robertino Lotto maakt normaal gesproken het spel, maar speelde dit keer op de counter: ,,En dat pakte goed uit. Iedereen weet dat wij goed kunnen voetballen, maar we hoopten de tegenstander op deze manier te verrassen", aldus de coach.

 

Al binnen vijf minuten wist uitblinker Arnel Kocan de score te openen voor de streepjes. Het hielp SVW in het zadel om hun eigen spelletje te spelen, maar dat was volgens Lotto vrijwel onmogelijk door het beroerde veld in Wijk en Aalburg. Op dat beroerde veld kwam NOAD'32, dat in Gorinchem met 1-2 te sterk was voor SVW, vlak voor rust op gelijke hoogte: een corner werd niet goed verwerkt door de Gorcumse defensie en na een carambole werd de 1-1 binnen gewerkt.

Die stand zou nog heel lang het scorebord sieren. Tot de 89ste minuut om precies te zijn. In een scrimmage was het Kulubran Frezghi die het laatste tikje gaf en zorgde voor een enorme ontlading van de Gorcumers. De ploeg van Lotto nadert NOAD'32 nu op slechts één puntje.

 

,,Maar we moeten nu niet ineens gaan denken dat we kampioen worden of de derde periode gaan winnen. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Vandaag was het voetbal niet goed, maar viel de uitslag in ons voordeel uit. Dat geeft vertrouwen. En dat hebben we nodig, want volgende week komt de koploper op bezoek", aldus Lotto.