• Uitslagen.

    Tim Hartman

SVW wint voor het eerst en achterhaalt Hardinxveld

MEERKERK Groot feest bij SVW. De streepjes hebben dit weekend voor het eerst dit seizoen een driepunter behaald. Op bezoek bij Meerkerk werd er dikverdiend met 0-1 gewonnen. Daarmee is ook concurrent Hardinxveld achterhaald.

Door Tim Hartman

Cees van Bavel verving na de winterstop Frans Ceton als coach van SVW en had de ondankbare taak om de Gorcumers te behoeden voor degradatie uit de tweede klasse F. Met één schamel puntje stond SVW kansloos onderaan, zeven punten achter Hardinxveld. Het onderlinge duel met Hardinxveld werd gelijkgespeeld, waarna ook NIVO Sparta, Almkerk en Woudrichem knap op gelijkspel werden gehouden. Omdat Hardinxveld bleef verliezen, was de achterstand tot zaterdagmiddag geslonken tot drie punten.

Tot zaterdag, zoals gezegd. Want Hardinxveld verloor wederom (met 3-0 van Drechtstreek) en SVW pakte de eerste overwinning van het seizoen. Een 0-1 overwinning op Meerkerk waar niets op af te dingen was. Al binnen acht minuten mocht SVW vier schoten op doel noteren. Die felle start en grote inzet was een voorbode op wat komen zou. Meerkerk stelde er helemaal niets tegenover en het was Nabiel Kadiwahabi die na een half uur spelen de verdiende 0-1 binnenschoof.

KNOLLENTUIN SVW gaf in het restant van de wedstrijd niets weg en het was juist Meerkerk dat de grootst mogelijke moeite had met de eigen knollentuin. ,,Maar van dat stomme stiften en slepen word ik helemaal gek", sprak SVW-coach Cees van Bavel na afloop. SVW had namelijk de overwinning al ruim voor tijd veilig kunnen stellen, maar onder anderen Hicham Farhou en Fitim Meha vergaten klinisch af te werken. ,,Die ballen moeten dwars door het gaas."

Verder was Van Bavel uiterst goed gemutst na de eerste SVW-zege. ,,Dikverdiend", vindt de trainer. ,,Maar we zijn nog nergens. We staan nu naast Hardinxveld en hebben het dus in eigen hand. Dat wilden we. We wilden voor de laatste speelronde binnen twee punten staan", wijst Van Bavel op de laatste wedstrijd van het seizoen: Hardinxveld – SVW, op 26 mei.

Meer over Meerkerk – SVW, dinsdag in De Stad Gorinchem.