• Ronald den Uijl

Teams Proxsys Cup zijn bekend

GORINCHEM De teams die mee mogen doen met de Proxsys Cup hebben hun uitnodiging binnen. De 24 clubs die het dichtst binnen een straal van sporthal de Oosterbliek liggen mogen dit jaar meedoen. ,,We willen ons richten op een lokaal toernooi", aldus mede-organisator Michiel van Zanten.

Tim Hartman

t@Namtrah09

Door de nieuwe opzet mogen onder andere Brakel en Sparta'30 zich opmaken voor deelname aan de Proxsys Cup, het kersverse zaaltoernooi dat dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt. Voor teams als HSSC'61, Groot Ammers, Sliedrecht en Haaften betekent de nieuwe opzet dat de zaalschoenen in de kast mogen blijven staan deze winter. ,,Er zijn teams die altijd mee hebben gedaan die nu niet meedoen met de nieuwe opzet. We trekken vanaf de Oosterbliek een cirkel en de eerste 24 clubs die daar binnen vallen doen mee."

Naast de 24 deelnemende clubs (onderaan het stuk vermeld) zijn er nog zes clubs die net buiten de boot vallen. Deze mogen volgend jaar sowieso wel meedoen. Deze zes (Herovina, Hardinxveld, Zuilichem, VVAC, Achilles Veen en Roda Boys) vervangen volgend jaar de zes ploegen die dit jaar laatste in de poules worden. Van Zanten: ,,Mocht een van de uitgenodigde teams niet mee willen doen, neemt Herovina die plek in en kijken we weer naar welke club dan in de wachtrij van zes komt."

DAMES/G-TOERNOOI Dat er dit jaar naast een senioren- en een jeugdtoernooi ook een dames- en een G-toernooi komt, staat volgens Van Zanten vast. ,,Ook daar zullen enkele nieuwe teams deelnemen, omdat bijvoorbeeld Raptim geen jeugdteams heeft." Welke teams er precies meedoen met het jeugd-, dames- en g-toernooi staat nog niet vast.

De organisatie van de Proxsys Cup zet tevens in op het realiseren van een vloer en de tribunes achter de goals.Wanneer de loting is, weet Van Zanten nog niet. ,,We hebben de uitnodigingen verstuurd dus we wachten op de reacties van clubs. Dan kunnen we ook gaan loten."

DEELNEMENDE TEAMS: GJS,SVS'65, Woudrichem, Unitas, SVW, Raptim, Arkel, Sleeuwijk, SteDoCo, Vuren, Schelluinen, GRC'14, Heukelum, Kozakken Boys, Brakel, Peursum, Sparta'30, Almkerk, Noordeloos, Leerdam Sport, Altena, Meerkerk, LRC en Asperen.

WACHTRIJ: Herovina, Hardinxveld, Zuilichem, VVAC, Achilles Veen en Roda Boys]

Label:

Champions Cup