• Fleur Hoogendoorn
  • PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX

Teleurstellend gelijkspel GKV Enomics

GORINCHEM In de eerste competitiewedstrijd in de zaal is het niet gelukt om de volle winst over de streep te trekken. In een spannende en redelijk gelijk opgaande wedstrijd, waarbij de Gorcummers grotendeels voor hebben gestaan, wisten de gasten uit Wormer in de laatste 4 minuten gelijk te komen.

Direct bij het begin signaal gingen beide teams vol passie de strijd aan, wat nogal eens ontaarde in stevige duels en prachtige aanvallen. Gertjan Meerkerk, dit keer uitblinkend in verdedigend opzicht, liet zich van zijn beste kant zien en wist menig aanval van Groen Geel in de kiem te smoren. Toch was het de tegenstander die als eerste scoorde via een afstandsschot. Het antwoord van GKV liet niet lang op zich wachten. Middels een slim doorloop balletje van Niels Zandee en een stip, veroorzaakt door de tegenstander van Caitlin Weedage en verzilverd door Eliza Roest, stonden de oranje zwarten weer voor. Wederom gingen de gasten uit Wormer volop in de aanval en via afstandsschoten van de heren en een benutte strafworp, was de stand weer omgebogen naar een 2-4 achterstand. Vervolgens was het de beurt aan GKV Enomics. Rachid Maachi, Eliza Roest en Gertjan Meerkerk zorgden er met twee afstandsschoten en een stip voor dat de Gorcummers met een doelpuntje voor kwamen te staan. Langzaam aan kreeg het team van trainer Jan Ouwerkerk meer vertrouwen en ging het wat beter draaien. Na wat doelpunten over en weer van Rachid Maachi, Nienke van der Weijden van Gorcumse kant, kwam er in de laatste 5 minuten voor de rust meer grip op de wedstrijd en wist GKV een kleine voorsprong op te bouwen via Eliza Roest, Romy Roest en twee maal Gertjan Meerkerk. Met een 11-7 voorsprong konden de korfballers aan de thee.

De tweede helft bracht een wat wisselvalliger GKV. Na een prachtig afstandsschot van Rachid Maachi, was er vooral in de verdediging soms wat geknoei, wat resulteerde in twee stippen tegen binnen een minuut. Wederom was het Maachi, die de boel recht trok met twee afstandsschoten die hij er subliem in schoot. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft, bracht Ouwerkerk Kim van Meeteren in de ploeg voor Romy Roest. De wedstrijd sudderde eigenlijk gewoon door en van beide kanten werd er af en toe gescoord, zonder dat het nou echt nog een sprankelende wedstrijd was. De trainer van de tegenpartij paste enthousiast het nieuwe wisselbeleid toe en haalde er een speler uit, zette er een andere voor in de plaats en wisselde vervolgens na een aantal minuten diezelfde spelers weer terug. Het bracht de wedstrijd niet veel goeds, het zag er allemaal nogal rommelig uit. Via doelpunten van Eliza Roest, Niels Zandee twee maal en Gertjan Meerkerk, was de stand inmiddels 18-16. Ondanks dat het geen hele goede wedstrijd was, zat de spanning er wel degelijk goed in. De laatste tien minuten waren voor zowel het publiek als de spelers zenuwslopend. De oranje zwarten zagen een gemotiveerd Groen Geel dat er op gebrand was om toch nog een punt mee te nemen uit Gorcum. GKV Enomics had de pech dat Meerkerk niet op scherp stond en wat ongelukkig was in de afronding. Maachi en Zandee scoorden via een afstandsschot en een stip nog de 19-17 en de 20-18. Vervolgens voltrok zich een scenario waar alle Gorcummers van gruwden. Na het laatste wapenfeit van GKV, een benutte strafworp van Eliza Roest, was het Groen Geel dat de trekker overhaalde en via een vrije bal en een afstandsschot in de laatste minuut op 21-21 kwamen. Voor de thuisploeg voelde dit aan als een verlies, terwijl de gasten een klein feestje vierden met de enkele mee gereisde supporters.