• gpfoto/Jan Noorlandt

    gpfoto/Jan Noorlandt

Tweede dag Proxsys Cup begint met vuurwerk

GORINCHEM De eerste wedstrijd in poule D (Heukelum-Asperen 2 - 0) van de Proxsys Cup vond plaats tussen Heukelum en Asperen. Tim Schwebke zorgde in de eerste minuten van deze wedstrijd al voor het nodige vuurwerk. Schwebke stapte behendig tussen twee man door en schoot de bal hard in de verre hoek, 1-0. Het was Asperen dat hierna aandrong, maar goed keeperswerk van Yoerik van 't Pat weerhield Asperen van de gelijkmaker.

Nog in de eerste helft was het Tim Schwebke die de twee nul maakte door vanuit een lastige hoek de bal via de onderkant van de lat binnen te schieten. Heukelum drong hierna nog wel aan, maar het was Asperen dat via Jeffey van der Heiden de aansluitingstreffer maakte. Beide ploegen creëerden nog wel kansen, maar gescoord werd er niet meer. Heukelum neemt daarmee de eerste drie punten mee naar huis uit poule D.

Hardinxveld - LRC 2-7

De tweede wedstrijd in poule D was er één om naar uit te kijken. Beide ploegen zijn op papier sterk bezet en een volgestroomde Oosterbliek verwachte hier dan ook het nodige spektakel. Hierbij was het LRC dat in deze wedstrijd gelijk aangeeft waarom ze één van de titelkandidaten zijn. Onder leiding van Mounir El Ouazizi werd het van dichtbij 0-1 en kort erna van afstand 0-2. Hardinxveld pareerde dit aanvankelijk nog wel door de aansluitingstreffer binnen te schieten, maar kon niet voorkomen dat LRC de marge in de eerste helft nog zou vergroten naar twee doelpunten.

In de tweede helft is het LRC dat gemakkelijk uitloopt naar 1-7 met bij vlagen goed spel en mooie aanvallen. Het slotakkoord is uiteindelijk voor Hardinxveld. Een scherpe vrije trap van Thomas Roozeboombos bepaald de eindstand op 2-7.

Peursum - Altena 4-5

In de eerste wedstrijd van poule E stond Peursum tegen Altena op het programma. Beide ploegen gaan energieke van start. Waarbij Altena de beschietingen aanvangt. Uit de tegenstoot van Peursum is het direct raak, via een been van een speler van Altena valt de bal uiteindelijk in de goal. Altena richt zich hierna op en komt vrij eenvoudig tot 1-2.  Derek Peeters maakt in de eerste helft namens Peursum de gelijkmaker. Ruststand 2-2.

De tweede helft begint als de eerste helft. Peursum opent de score en Altena komt wederom langszij en zelfs 3-4 voor. Daan Carpentier schiet namens Peursum eerst  nog op de lat alvorens de bal in opvolgendecounter alsnog achter de keeper van Altena te schieten. Uiteindelijk was het Altena dat aan het langste eind trok. Dian Versteeg beslist de wedstrijd in de laatste minuut en bepaalde daarmee de eindstand op 4-5.

Woudrichem - Meerkerk 5-1

De tweede wedstrijd uit poule E gaat tussen Woudrichem en Meerkerk. Woudrichem is voor aanvang van de wedstrijd op papier de favoriet. Het is echter Meerkerk dat de avond voortvarend start tegen Woudrichem. Melvin van den Heuvel scoort na een fraaie individuele actie vanaf de kop cirkel de 0-1. Meerkerk krijgt hierna zelfs de kans op 0-2, maar van dichtbij krijgt men de bal niet in de lege goal. Hierna is het de beurt aan Woudrichem dat door middel van twee fraaie acties op voorsprong komt en deze voorsprong via een  mooie combinatie nog voor de rust vergroot naar 3-1.

De tweede helft komt aanvankelijk langzaam op gang. Meerkerk doet er alles aan om zich te herpakken, waardoor er ruimte voor Woudrichem  ontstaat waar respectievelijk Tim Saaman en Danny Schaap uiteindelijk makkelijk van kunnen profiteren. Zij bepaalden de eindstand op 5-1.

Arkel - SVS'65 5-1

De laatste wedstrijd van de tweede speelavond was de wedstrijd tussen Arkel en SVS'65.  Deze wedstrijd werd reeds in het eerste bedrijf beslist. Remie Schuurman scoorde in de eerste tien minuten twee maal, waarna Jeffrey Scheffers nog voor de rust de 3-0 op het scorebord schoot.

Na de rust was het Arkel dat het initiatief bleef houden. UItblinker Naser El Mousati zette de ene na de andere aanval op, waarbij SVS vaak het antwoord schuldig moest blijven, maar echte scherpte voor de goal bij Arkel ontbrak. SVS deed nog wel wat terug in het tweede bedrijf, maar kon niet voorkomen dat Arkel nogmaals scoorde en de eindstand op 5-1 bepaalde.