• Typhoon
  • Typhoon

Typhoon C-junioren tiende van Nederland

GORINCHEM Tijdens het finaleweekend van de landelijke atletiek juniorencompetitie in Groningen haalde het Jongens C-team van het Gorinchemse Typhoon een knappe 10e plaats.

De atletiekcompetitie bestaat uit drie poulewedstrijden in het voorjaar, waarna de finale, zeg maar de play-offs, in september wordt gehouden. In totaal deden er in 2017 168 teams mee, verdeeld over 14 poules. Het Typhoon Jongens C-team presteerde al uitzonderlijk goed door alle drie de poulewedstrijden winnend af te sluiten. De eerste plaats in de poule is echter nog geen garantie voor deelname aan de felbegeerde finale in september. Daarvoor worden alleen de beste 12 teams uitgenodigd. Het gaat dus om het aantal gescoorde punten. Typhoon Canonballs plaatste zich overtuigend als negende.

De finale werd gehouden in Groningen waar de weersomstandigheden bijzonder matig waren. Zowel de vlaggenparade als de laatste onderdelen Hoog en Ver werden in de stromende regen afgelegd. Daartussendoor bleef het koud en verre van optimaal. Er waren voor de Canonballs echter een aantal memorabele momenten.

Zo lijkt Thomas Knoop dit jaar met speer de 50 meter-grens definitief achter zich gelaten. Ook tijdens de finale wierp hij de speer naar bijna 55 meter. Ondertussen verbeterde hij met Kogel (4 kg) ook nog zijn PR: 12,27.

Brik Dusseldorp finishte op de 800 meter als tweede en wist samen met Muhammeed Hussein de meeste punten te vergaren op dit onderdeel. Dusseldorp haalde ook nog een berg punten op op de 150 meter.

Een zeer knappe prestatie op de 150 werd geleverd door Thom Kortenoever. Deze D-junior viel, maar liet zich in het veld gewoon gelden. Hij pakte met een knappe 19.36 punten op de 150 meter en scoorde ook als startloper bij de estafette.

Thijs de Wild en Stan Buddingh' scoorden conform de verwachtingen op de 100 meter Horden, maar verbeterden hun PR's op Ver. Met name de prestatie van De Wild was van grote klasse: 5,51 meter. Jamie Hanselaar verbaasde vriend en vijand door zijn PR met maar liefst 4 meter te verbeteren naar bijna 32 meter. Jochem van Boekel tenslotte was niet tevreden met zijn eigen prestatie, maar leverde binnen de estafette een cruciale bijdrage.

Ploegleider Berend Buddingh' was in ieder geval zeer tevreden. Voor het tweede achtereenvolgende jaar stond hij met een team in de finale en hij kon niet anders dan positief zijn. ,,Het doel was wederom de finale halen en we did it! En het voorjaar was natuurlijk al heel mooi. Met drie keer de eerste plaats in de poule. Ja, dit is nu eenmaal een team met een paar grote talenten, zonder uitschieters naar beneden. Samen zijn we een sterke combinatie en dat met 8 man. Kijk naar de winnaar PAC Rotterdam. Ik kan genieten van iedere PAC-atleet, grote klasse, maar ze komen wel met 14 man. Voor ieder onderdeel een specialist. En als je het zo bekijkt, dan hebben de Canonballs het echt heel goed gedaan."