• Uitslagen.

    Tim Hartman

UITSLAGEN: Arkel bijna kampioen, GJS kan zich volgende week handhaven

Unitas (za.) is ineens weer de naaste belager van Arkel, dat de titel in de vierde klasse D kan ruiken. GJS wint in Veenendaal en deelt de concurrentie een zeer gevoelige tik uit. En SVW zit dieper in de zorgen na een nieuwe nederlaag. Lees hier alles over het afgelopen voetbalweekend.

Door Tim Hartman

Kozakken Boys en Katwijk blijven op dezelfde afstand, ook na dit weekend. Beide ploegen wonnen overtuigend. Kozakken Boys met 0-5 op bezoek bij Lienden, waar afgelopen week Hans Kraay Jr. als trainer vertrok. Katwijk won thuis met 4-0 van De Dijk. Het verschil blijft daardoor drie punten, al heeft Katwijk nog een inhaalwedstrijd tegen Jong Sparta tegoed.

HANDHAVING GJS kende een uitstekende generale voor misschien wel dé wedstrijd van het seizoen. De Gorkumse Jonge Spartanen wonnen met 0-1 op bezoek bij De Merino's en heeft een gat van vijf punten geslagen met de concurrenten onderin. Dat gat kan volgende week zelfs acht punten worden, als GJS op bezoek gaat bij Delta Sports, de ploeg die vijf punten onder GJS staat. Bij winst van GJS volgende week tegen Delta Sports en verlies of gelijkspel van Woudenberg tegen Sliedrecht handhaaft GJS zich definitief in de eerste klasse.

STRESS De stress begint bij SVW toch weer behoorlijk toe te nemen. De streepjes gingen op bezoek bij Tricht met 3-1 onderuit. Ook Hardinxveld verloor weer, maar het gat tussen die twee ploegen is nog altijd drie punten en SVW wil dat gat verkleinen voordat de ploeg van Cees van Bavel zelf op bezoek moet bij Hardinxveld in de laatste wedstrijd van het seizoen. SVW heeft nog wel een wedstrijd tegoed, donderdag tegen Roda Boys.

SVW's competitiegenoot Woudrichem won wel. Met 2-0 van Heukelum. Daarmee nestelen Leon Elands en consorten zich knap in de top vijf van de tweede klasse F.

SPANNENDSTE DEGRADATIESTRIJD Zo denk je dat je veilig bent en zo sta je gewoon weer elfde. De degradatiestrijd in de derde klasse C is wellicht een van de spannendste van Nederland. Na dit weekend is het verschil tussen nummer vijf Groote Lindt en nummer twaalf ZBC'97 nog maar drie punten. Acht (!) ploegen binnen drie punten dus. Waaronder Schelluinen en Vuren, die met respectievelijk 4-2 en 1-4 onderuit gingen tegen twee andere concurrenten, Ameide en IFC.

Bij Sleeuwijk en Herovina bezweken ze dit weekend niet onder de degradatiestress in de derde klasse D. Sleeuwijk won overtuigend met 2-5 van SSC'55 en mag door een verschil van zes punten met de nacompetitieplaatsen bijna opgelucht ademhalen. Herovina mag dat nog zeker niet, ondanks een 3-2 overwinning op Sparta'30. Alles daarover, dinsdag in De Stad Gorinchem.

KAMPIOEN Arkel mag zich bijna de kampioen van de vierde klasse D noemen. In een altijd lastige uitwedstrijd tegen Brakel won de ploeg van coach Richard Smaal met 2-4. Nummer twee, Groot Ammers, en tevens de tegenstander van volgende week, verloor op bezoek bij VVAC. Daardoor is ineens Unitas (za.), dat met maar liefst 7-2 won van MVV'58, weer de naaste belager van Arkel. Het verschil tussen Arkel en Unitas is zes punten met nog drie wedstrijden te gaan. Volgende week: Groot-Ammers – Arkel. Over twee weken: Arkel – Unitas.

De andere vierdeklasser, SVS'65, won ook. Met 1-2 van Well. En dat is dan weer de tegenstander van Unitas volgende week, die bij winst Arkel aan een kampioenschap kan helpen.

ALLE UITSLAGEN: Zie hier een overzicht van alle uitslagen in de regio:

Tweede Divisie: FC Lienden – Kozakken Boys 0-5

Eerste klasse: De Merino's – GJS 0-1

Tweede klasse: Woudrichem – Heukelum 2-0, Tricht – SVW 3-1

Derde klasse: SSC'55 – Sleeuwijk 2-5, Herovina – Sparta'30 3-2, Vuren – IFC 1-4, Ameide – Schelluinen 4-2

Vierde klasse: Brakel – Arkel 2-4, Unitas (za.) – MVV'58 7-2, Well – SVS'65 1-2