• Uitslagen.

    De Stad Gorinchem.

UITSLAGEN: Arkel en SVS'65 in evenwicht, GJS zes wedstrijden ongeslagen

REGIO Niet alle voetbalploegen in de regio kwamen afgelopen weekend in actie. De meeste ploegen trotseerden echter vol goede moed de Siberische kou en de snijdende wind. Niet altijd met het gewenste resultaat. Een overzicht:

Door Tim Hartman

DERBY Het leukste affiche van het afgelopen weekend werd gespeeld in Spijk. Koploper Arkel kwam bezoek bij 'rivaal' SVS'65 en dus stroopten de mannen uit Spijk maar weer eens de mouwen op. Na een beladen duel bleef het scorebord ongewijzigd: 0-0. En dus had Unitas (za.), dat op één puntje van Arkel stond, kunnen profiteren.

Maar eerst Kozakken Boys, dat vorig weekend verzuimde te profiteren van het gelijkspel van koploper Katwijk. Dit weekend wonnen de Werkendammers wel weer, maar datzelfde deed Katwijk (1-2 op bezoek bij Rijnsburgse Boys. Kozakken Boys won op eigen veld met 1-0 van Excelsior Maassluis. Het gat is nog altijd zes punten met een wedstrijd minder voor de Boys.

ZWARE KLUIF Unitas (zo.) had zondag een zeer zware kluif aan de nummer drie van de eerste klasse, VELO. Unitas staat zelf nog altijd fier bovenaan in de eerste klasse, maar leek op eigen veld toch weer eens punten te gaan verspelen. VELO kwam op een 0-1 voorsprong. Na de 1-1 van Pascal van Delden was het Mounir El Ouazizi die met een fraaie vrije trap voor de driepunter zorgde. Unitas blijft op titelkoers.

GJS blijft maar winnen in 2018. De ploeg van Cees Lagendijk was op bezoek bij directe concurrent Woudenberg het meest gelukkig: 0-1. Aanvoerder Ruud Bos maakte de enige treffer. GJS is door die overwinning al zes wedstrijden op rij ongeslagen en staat nu tiende, zes punten boven de laatste plaats. 

Waar de wedstrijd van SVW tegen Roda Boys werd afgelast, trad competitiegenoot Woudrichem op eigen veld aan tegen Drechtstreek. De Vissenkoppen nestelden zich door een 4-2 overwinning, de derde winstpartij op rij, nog steviger in de middenmoot.

DEGRADATIEKRAKER Van de vier regionale derdeklasser kwamen alleen Vuren en Herovina binnen de lijnen. Sleeuwijk en Schelluinen genoten van een vrij weekend. Zowel Vuren als Herovina stapte met een 2-0 eindstand het veld af. In het geval van Vuren was dat zeer belangrijk. De ploeg van Ron Vlot speelde een heuse zespuntenwedstrijd tegen DFC dat vooraf drie punten boven Vuren stond. Door de 2-0 overwinning heeft Vuren de aansluiting gevonden, maar staat de ploeg nog wel voorlaatste. In het geval van Herovina leverde de 2-0 geen punten op. GDC was te sterk.

Omdat Arkel en SVS'65 gelijkspeelden, kon Unitas profiteren. Dat deden de roodbroeken niet. In een steenkoud en bijzonder winderig Brakel kwam de ploeg van Hans Bos niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het gat tussen Arkel en Unitas blijft daardoor één puntje in Arkels voordeel.