• Uitslagen.

    Tim Hartman

UITSLAGEN: Arkel op kampioenskoers, pas op de plaats voor Kozakken Boys

REGIO De strijd om kampioenschappen en het voorkomen degradatie wordt steeds heviger. Na dit speelweekend zijn er enkele ploegen (zoals Arkel en Vuren) die weer meer hoop hebben gekregen in het behalen van hun doelstelling, terwijl andere ploegen een teleurstelling moesten slikken (zoals Kozakken Boys en Unitas (za.)).

Door Tim Hartman

Kozakken Boys moet de titelaspiraties voorlopig op een lager pitje zetten. De Werkendammers, zelf nummer twee achter Katwijk, speelden een cruciaal uitduel met de nummer drie, GVVV. En dat liep niet af zoals gewenst. GVVV trok met 2-1 aan het langste eind. Omdat Katwijk met maar liefst 6-1 won van HHC kijkt Kozakken Boys nu tegen een achterstand van negen punten aan. De ploeg van coach Danny Buijs heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

GJS, Woudrichem en SVW gingen masaal onderuit zonder zelf tot scoren te komen. GJS ging met 2-0 onderuit bij DHSC, Woudrichem ging met diezelfde cijfers onderuit op eigen veld tegen Roda Boys en SVW moest met een 3-0 nederlaag zijn meerdere erkennen in Wilhelmina'26.

DERDE KLASSE In de derde klasse verging het de ploegen een stuk beter. Herovina was de enige derdeklasser die een nederlaag leed. Op eigen veld tegen Altena: 2-3. Omdat concurrenten wel punten pakten, is Herovina plotseling de hekkensluiter in de derde klasse D. Sleeuwijk, dat wel overtuigend met 5-0 won van Olympia'60, is ook nog altijd niet zeker van lijfsbehoud. De Roefbewoners hebben maar drie punten meer dan Herovina.

In de andere derde klasse deed Vuren goede zaken door met 2-1 te winnen van Alblasserdam. Meer daarover dinsdag in De Stad Gorinchem. Schelluinen kwam in dezelfde derde klasse niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Leerdam Sport.

KAMPIOENSKOORTS Op Sportpark Schoonzigt begint langzaam maar zeker de kampioenskoorts toe te nemen. Arkel won zelf eenvoudig met 4-0 van Zuilichem terwijl concurrenten VVAC en Unitas (za.) elkaar met 1-1 in evenwicht hielden. De voorsprong van Arkel is daarmee met twee punten vergroot tot drie punten. Arkel krijgt echter alle drie de achtervolgers (Unitas, Groot Ammers en VVAC) nog.

ALLE UITSLAGEN: Zie hier een overzicht van alle uitslagen in de regio:

Tweede Divisie: GVVV – Kozakken Boys 2-1

Eerste klasse: DHSC – GJS 2-0

Tweede klasse: Woudrichem – Roda Boys 0-2, Wilhelmina'26 – SVW 3-0

Derde klasse: Vuren – Alblasserdam 2-1, Schelluinen – Leerdam Sport 1-1, Sleeuwijk – Olympia'60 5-0, Herovina – Altena 2-3

Vierde klasse: Arkel – Zuilichem 4-0, VVAC – Unitas 1-1, SVS'65 – Rhelico 3-1