• Uitslagen.

    Tim Hartman

UITSLAGEN: Dubbele cijfers Unitas (za.), titeldroom Kozakken Boys springlevend

REGIO Kozakken Boys heeft nog twee overwinningen nodig om kampioen van de Tweede Divisie te worden, Unitas (za.) tankt vertrouwen in aanloop naar de kraker tegen Arkel en Herovina heeft nog twee wedstrijden om nacompetitie te ontlopen. Check hier alle uitslagen van het afgelopen weekend.

Door Tim Hartman

Het is ongelofelijk maar waar: als Kozakken Boys de resterende twee wedstrijden in de Tweede Divisie wint, is de ploeg uit Werkendam kampioen van de Tweede Divisie. Koploper Katwijk verslikte zich in laagvlieger TEC terwijl de Boys zelf met 1-0 wonnen van IJsselmeervogels waardoor het verschil nog maar drie punten is. De Werkendammers moeten nu nog tegen AFC (uit) en jawel, de laatste wedstrijd van het seizoen is thuis tegen Katwijk.

Ook GJS kende een succesvol weekend. De Gorcumers wonnen met 1-4 van onderlinge concurrent Delta Sports'95. Meer daarover, dinsdag in De Stad Gorinchem.

SPORTIEVE PLICHT Zoals bekend is Unitas (zo.) kampioen van de eerste klasse geworden op Hemelvaartsdag. Zondag deden de roodbroeken echter gewoon hun sportieve plicht door met 2-3 te winnen op bezoek bij Boshuizen.

In de tweede klasse F was er minder reden tot juichen. Woudrichem verloor met 0-1 van Pelikaan, terwijl SVW met 6-1 onderuit ging bij Heukelum. SVW heeft nu nog maar twee wedstrijden om het verschil van drie punten met Hardinxveld goed te maken. De resterende wedstrijden zijn tegen Brederodes (thuis) en Hardinxveld zelf (uit).

DERDE KLASSE In de derde klasse C waren de resultaten niet veel beter. Schelluinen, dat op Hemelvaartsdag zichzelf een goede dienst bewees door titelkandidaat De Zwerver te verslaan, verloor met maar liefst 7-2 van IFC. Vuren deed het niet heel veel beter. De ploeg van Ron Vlot verloor wel van De Zwerver: met 4-1. Sleeuwijk en Herovina wonnen dit weekend ook niet. Sleeuwijk ging met 3-0 onderuit bij Altena, terwijl Herovina getuige was van het kampioensfeestje van NOAD'32. De ploeg uit Herwijnen sprokkelde nog wel een puntje: 1-1.

VENDERBOS In de vierde klasse D maakt iedereen zich op voor dé wedstrijd van het seizoen. Omdat Arkel dit weekend met 0-0 gelijkspeelde tegen Groot-Ammers en Unitas (za.) met maar liefst 10-0 won van Well is het gat tussen beide ploegen vier punten. Aanstaande zaterdag is het Arkel – Unitas. Speciale aandacht bij de roodbroeken ging zaterdag uit naar Mike Venderbos. De spits scoorde maar liefst zeven keer. SVS'65 verloor in dezelfde vierde klasse van ASH: 4-2.

ALLE UITSLAGEN: Zie hier een overzicht van alle uitslagen in de regio:

Tweede Divisie: Kozakken Boys – IJsselmeervogels 1-0

Eerste klasse: Delta Sports'95 – GJS 1-4

Tweede klasse: Woudrichem – Pelikaan 0-1, Heukelum – SVW 6-1

Derde klasse: Altena – Sleeuwijk 3-0, NOAD'32 – Herovina 1-1, De Zwerver – Vuren 4-1, IFC – Schelluinen 7-2

Vierde klasse: Groot-Ammers – Arkel 0-0, Unitas – Well 10-0, ASH – SVS'65 4-2