• Uitslagen.

    Tim Hartman

UITSLAGEN: Een speelronde vol met regionale derby's

REGIO Derby's, derby's en nog eens derby's. Liefhebbers van regionale onderonsjes konden het afgelopen weekend hun geluk niet op. Van Sportpark Molenburg tot aan Sportpark Dalem en van Sportpark Scalune tot Sportpark de Roef: overal waren er regionale derby's te vinden.

Door Tim Hartman

Kozakken Boys wacht nog altijd op een foutje van Katwijk. Die kwam er ook dit weekend niet. Katwijk won de uitwedstrijd bij IJsselmeervogels met 0-1 en dus blijft het verschil na het dramatische paasweekend acht punten, omdat ook Kozakken Boys zelf weer won: met 2-1 van Lisse.

Unitas (zo.) blijft maar onvermoeid doorgaan met winnen. De roodbroeken versloegen Spartaan 1920 met maar liefst 5-1. Het verschil met achtervolger Hoogland is maar liefst veertien punten. Hoogland heeft nog wel twee wedstrijden tegoed.

DERBY'S Er was dit weekend een massaal aantal aan regionale derby's. Zo ook voor GJS. In een avondwedstrijd tegen LRC pakte de ploeg van Cees Lagendijk een puntje: 1-1.

Ook de twee regionale tweedeklassers speelden tegen elkaar. Woudrichem ging op bezoek bij SVW, met de Woudrichemse coach Cees van Bavel. In een sensationele wedstrijd namen de streepjes een 2-0 voorsprong, maar vochten de Vissenkoppen zich terug tot 2-3, kort voor tijd. Onder Van Bavel kent SVW echter voldoende mentale weerbaarheid en in de allerlaatste minuut pakten de Gorcumers toch nog een puntje: 3-3. Het verschil met Hardinxveld is voor SVW nog maar drie puntjes. Hoop doet leven op Sportpark Molenburg.

KEEPER In de derde klasse, zowel C als D, speelden de regionale ploegen óók al tegen elkaar. Vuren ging op bezoek bij Schelluinen en won met ruime cijfers: 1-4. Bij Vuren stond verdediger Danny Muilenburg ruim een uur op doel door een blessure bij doelman Tim Ritmeester. Waar Vuren twee weken terug nog volop vreesde voor degradatie staat de ploeg van coach Ron Vlot nu na vier overwinningen achter elkaar ineens bovenaan de derde periode en zesde in de algehele ranglijst, drie punten achter de nummer vier, De Alblas.

Sleeuwijk heeft in de derde klasse D de regiogenoot Herovina nog dieper in de zorgen gedrukt. Door een 3-0 overwinning staat Sleeuwijk nu achtste met 23 punten. Zes meer dan de ploeg uit Herwijnen, dat de laatste plek inneemt.

Geen derby's in de vierde klasse. Arkel speelde de topper tegen VVAC en schudde die ploeg van zich af door met 1-0 te winnen. Meer daarover in De Stad Gorinchem van dinsdag. Unitas en SVS'65 wisten allebei vier keer te scoren. Unitas op bezoek bij Rhelico (1-4) en SVS'65 op eigen veld tegen Brakel (4-0).

ALLE UITSLAGEN: Zie hier een overzicht van alle uitslagen in de regio:

Tweede Divisie: Kozakken Boys – Lisse 2-1

Eerste klasse: Unitas – Spartaan 1920 5-1, GJS – LRC 1-1

Tweede klasse: SVW – Woudrichem 3-3

Derde klasse: Schelluinen – Vuren 1-4, Sleeuwijk – Herovina 3-0

Vierde klasse: Arkel – VVAC 1-0, Rhelico – Unitas 1-4, SVS'65 – Brakel 4-0