• Uitslagen.

    Tim Hartman

UITSLAGEN: GJS onderuit bij koploper, Herovina pakt broodnodige winst

REGIO Een inhaalprogramma stond er deze zaterdag op het programma en dus kwamen niet alle regionale ploegen in actie. Kozakken Boys, GJS, Schelluinen, Sleeuwijk en Herovina wel.

Door Tim Hartman

Kozakken Boys verdedigde zaterdag hun tweede plek in de Tweede Divisie. De Werkendammers gingen op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst, Barendrecht. Die ploeg stond vier punten achter de Boys en aasde op een aansluiting. Die kwam er niet. De Werkendammers vertrokken weer uit Barendrecht met een 1-2 zege op zak.

GJS had tot zaterdag nog vijf wedstrijden tegoed in de eerste klasse C. Twee van die vijf wedstrijden is koploper DUNO de tegenstander. Het affiche in Doorwerth stond dit weekend op het programma. Voor GJS zat er geen resultaat in tegen de ploeg van onder anderen ex-profvoetballers Purrel Fränkel en Civard Sprockel. De ruststand was ook de eindstand: 2-0. Eervolle vermelding voor Walter Gremmen. De 42-jarige doelman verdedigde het GJS-doel, omdat Raymon den Haan genoot van een vakantie.

In de derde klasse kwamen drie ploegen in actie. Schelluinen won met 1-0 van Asperen, waarover dinsdag in De Stad Gorinchem meer. In 3D gingen Sleeuwijk en Herovina op bezoek bij respectievelijk koploper NOAD'32 en de amateurs van Willem II, tevens hekkensluiter. Sleeuwijk moest met een 2-1 nederlaag de punten aan NOAD'32 laten. Herovina vertrok wel met drie punten uit Tilburg. Jeffrey van der Meijden en Kevin Steenbruggen verzorgden een 0-2 overwinning. Daardoor staat de ploeg uit Herwijnen, nu nog op een nacompetitieplek, nog maar één puntje achter Sparta'30. En volgende week? Dan is het Herovina – Sparta'30.

ALLE UITSLAGEN: Zie hier een overzicht van alle uitslagen in de regio:

Tweede Divisie: Barendrecht – Kozakken Boys 1-2

Eerste klasse: DUNO – GJS 2-0

Derde klasse: Schelluinen – Asperen 1-0, NOAD'32 – Sleeuwijk 2-1, Willem II – Herovina 0-2