• Uitslagen.

    Tim Hartman

UITSLAGEN: SVW degradeert, GJS gestaakt, Schelluinen veilig

REGIO SVW speelt volgend seizoen niet meer in de tweede klasse, GJS zag de wedstrijd tegen kampioen DUNO gestaakt worden, Schelluinen is veilig en Arkel kampioen. Het was een voetbalweekend van uitersten.

Door Tim Hartman

Kozakken Boys maakt zich op voor de grootste kraker van het Nederlandse amateurvoetbal. Volgende week strijden Katwijk en Kozakken Boys in een onderling duel in Werkendam om de titel in de Tweede Divisie. Het verschil tussen beide ploegen is dan niet drie punten, zoals voorafgaand aan dit voetbalweekend, maar slechts twee punten. Katwijk verloor namelijk met 1-2 van de Koninklijke HFC terwijl Kozakken Boys met 1-1 gelijkspeelde bij AFC.

GESTAAKT De wedstrijd van GJS tegen kampioen DUNO werd in de rust gestaakt. Scheidsrechter De Pater had last van een zweepslag en kon niet verder. Omdat concurrent Woudenberg met 0-2 won, is GJS nog niet veilig in de eerste klasse. De wedstrijd tussen GJS en DUNO wordt waarschijnlijk aanstaande dinsdag al ingehaald. Als de ploeg van Cees Lagendijk dan weet te winnen, is GJS alsnog veilig.

DEGRADATIE Treurnis bij SVW. Het zat er al een hele tijd aan te komen, maar door een uiterst zure nederlaag op eigen veld tegen Brederodes zijn de streepjes definitief gedegradeerd naar de derde klasse. De ploeg van Cees van Bavel stond 2-0 voor, maar gaf die voorsprong in blessuretijd weg. Brederodes won door goals in de 91ste en 93ste minuut met 2-3. Omdat Hardinxveld met 1-2 won bij Heukelum is het definitief: SVW speelt volgende week voorlopig de laatste wedstrijd in de tweede klasse. Nota bene tegen Hardinxveld. Woudrichem won in dezelfde klasse 2F met 2-4 op bezoek bij Tricht.

VEILIG In de derde klasse C mag Schelluinen opgelucht ademhalen. Een 0-0 gelijkspel tegen Alblasserdam was genoeg om zich te verzekeren van nog een seizoen in de derde klasse. Dat kan niet gezegd worden voor Vuren, dat volgende week dé wedstrijd van het seizoen speelt. Vuren staat twaalfde, een nacompetitieplaats, en speelt volgende week tegen Ameide. Die ploeg heeft slechts één punt meer.

ONGELOFELIJK Het is ongelofelijk maar waar: Herovina is al zes wedstrijden ongeslagen, maar staat nog altijd op de nacompetitieplaats. De ploeg uit Herwijnen won met maar liefst 6-2 van NEO'25, maar zoals wel vaker met clubs die in het nauw zitten, wonnen ook alle concurrenten. BLC en Sparta'30 schreven eveneens drie punten bij waardoor er nog vier ploegen binnen twee punten staan. Ook Sleeuwijk is er daar een van, die ploeg won met 3-2 van kampioen NOAD'32. Zowel Sleeuwijk als Herovina kan dus nog veroordeeld worden tot nacompetitie.

KAMPIOEN In de vierde klasse D kan Arkel niet meer ingehaald worden. Lees meer over de 3-1 overwinning op Unitas (za.) dinsdag in De Stad Gorinchem. Door de nederlaag van Unitas staat die ploeg derde. Een forse overwinning op SVS'65 is er volgende week nodig om de tweede plek te heroveren van Groot-Ammers. SVS'65 tankte echter vertrouwen met een 5-0 overwinning op Noordeloos.

ALLE UITSLAGEN: Zie hier een overzicht van alle uitslagen in de regio:

Tweede Divisie: AFC - Kozakken Boys 1-1

Eerste klasse: GJS – DUNO gestaakt, Unitas (zo.) – Hoogland (morgen 14.00 uur)

Tweede klasse: Tricht – Woudrichem 2-4, SVW – Brederodes 2-3

Derde klasse: Sleeuwijk – NOAD'32 3-2, Herovina – NEO'25 6-2, Schelluinen – Alblasserdam 0-0, Asperen – Vuren 2-0

Vierde klasse: Arkel – Unitas (za.) 3-1, SVS'65 – Noordeloos 5-0