• Uitslagen.

    Tim Hartman

UITSLAGEN: SVW ziet Hardinxveld weer uitlopen, Unitas (za.) zakt weg

REGIO Belangrijke ontwikkelingen dit weekend in de verschillende competities. Kozakken Boys en Unitas (za.) moesten dit weekend hun titeldroom in de koelkast zetten. Ook verdriet op Sportpark Molenburg, waar SVW zelf verloor en slecht nieuws kreeg van andere velden. De competitie nadert de ontknopingen!

Door Tim Hartman

Kozakken Boys lijkt nu écht de handdoek in de ring te hebben gegooid in de titelstrijd van de Tweede Divisie. De Werkendammers gingen op eigen veld met 1-2 onderuit tegen de Koninklijke HFC. Koploper Katwijk staat daardoor vijf punten voor op de ploeg van Danny Buijs en heeft ook nog twee wedstrijden tegoed.

Eersteklasser Unitas (zo.) deed wat het eigenlijk al het hele seizoen doet: winnen. VOC, de enige ploeg die wel van VOC wist te winnen dit seizoen, werd in Gorinchem met 3-0 verslagen. Armand Selmani scoorde er wederom twee en zette zijn totaal op tien. Daniël Alexander maakte daarvoor al de 1-0. Meer over de andere eersteklasser, GJS (1-1 tegen GRC'14), is dinsdag te lezen in De Stad Gorinchem.

TREURNIS Waar tweedeklassers Woudrichem en SVW vorige week uitbundig feestvierden met twee overwinning, daar was er deze week vooral treurnis. Woudrichem verloor de derby tegen Almkerk met 3-0 en SVW zag concurrent Hardinxveld toch weer uitlopen. SVW verloor zelf met 1-3 van Drechtstreek terwijl Hardinxveld verrassend met 0-1 won op bezoek bij Wilhelmina'26.

In de derde klassen blijft het ongemeend spannend. In 3C wist Vuren knap gelijk te spelen tegen Streefkerk (1-1) en ging Schelluinen nipt onderuit tegen EBOH. In de andere derde klasse, 3D, was er meer succes voor de regionale clubs. Sleeuwijk won met maar liefst 7-1 van Capelle SV. En ook Herovina pakte drie punten. GVV'63 werd met een 3-0 nederlaag terug naar Gameren gestuurd. Pech voor de ploeg van coach Gertjan Potters is enkel dat ook nagenoeg alle concurrenten wisten te winnen.

MOKERSLAG Arkel deelde dit weekend een mokerslag uit aan concurrent Unitas. Arkel won met 4-0 van ASH, waar Unitas zich met 1-0 verslikte in laagvlieger Kerkwijk. Het gat tussen Arkel en Unitas is nu zes punten. Daar tussen staat nog Groot Ammers, de nieuwe naaste belager, dat vier punten minder heeft dan Arkel. SVS'65 won ook in de vierde klasse: met 2-1 van MVV'58.

ALLE UITSLAGEN: Zie hier een overzicht van alle uitslagen in de regio:

Tweede Divisie: Kozakken Boys – Koninklijke HFC 1-2

Eerste klasse: Unitas – VOC 3-0, GJS – GRC'14 1-1

Tweede klasse: Almkerk – Woudrichem 3-0, SVW – Drechtstreek 1-3

Derde klasse: Schelluinen – EBOH 1-2, Vuren – Streefkerk 1-1, Sleeuwijk – Capelle SV 7-1, Herovina – GVV'63 3-0

Vierde klasse: Arkel – ASH 4-0, Kerkwijk – Unitas 1-0, SVS'65 – MVV'58 2-1