• Uitslagen.

    Tim Hartman

UITSLAGEN: Unitas (zo.) doelpuntloos gelijk, hevige nacompetitiestrijd in derde klassen

REGIO De voetbalcompetities naderen hun einde. Arkel, beide teams van Unitas en Kozakken Boys strijden nog om het kampioenschap. Overige ploegen vechten voornamelijk om lijfsbehoud. Ook het afgelopen weekend vonden er weer belangrijke ontwikkelingen plaats.

Door Tim Hartman

De Tweede Divisie stond het afgelopen weekend in het teken van het overlijden van Sander Molenaar, clubicoon bij koploper Katwijk. Die ploeg, welke Kozakken Boys dit seizoen nog hoopt in te halen, kwam dan ook niet in actie. Kozakken Boys zelf won eenvoudig met 0-3 van hekkensluiter Achilles'29.

In de eerste klasse werd dit weekend niet gewonnen door zowel Unitas (zo.) als GJS. Koploper Unitas bleef op 0-0 steken op bezoek bij BMT. Geen reden voor paniek. De voorsprong op Hoogland bedraagt nog altijd twaalf punten, al heeft Hoogland wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Ook GJS won zoals gezegd niet. De Gorkumse Jonge Spartanen zitten na de 4-1 nederlaag tegen DTS Ede vier wedstrijden zonder overwinning. De cruciale weken vangen nu aan voor GJS. De ploeg van coach Cees Lagendijk speelt nog tegen drie van de onderste vijf ploegen. Te beginnen met aanstaande zaterdag tegen GRC'14.

FEESTJE In de tweede klasse was het reden voor een feestje. Zowel Woudrichem als SVW won. Woudrichem dompelde NIVO Sparta, dat nog hoopt op de titel, in rouw door de ploeg uit Zaltbommel met 3-1 te verslaan. De ploeg van Leon Elands hoopt zelf nog altijd op de periodetitel in de derde periode.

Bij SVW nam dit weekend ook de hoop toe. De streepjes wonnen voor het eerst dit seizoen. Met 0-1 van Meerkerk. Meer daarover, dinsdag in De Stad Gorinchem.

BLOEDSTOLLEND In de derde klasse C is het onderin bloedstollend spannend. De nummer zes tot en met twaalf staan allen binnen vier punten. Twee van die ploegen zijn Schelluinen en Vuren. Zij zijn na dit weekend respectievelijk de nummer zeven en negen van de ranglijst. Schelluinen won knap met 1-2 op bezoek bij titelkandidaat Streefkerk. Vuren verloor met 0-3 op eigen veld van De Alblas.

Sleeuwijk en Herovina behaalden gezamenlijk nul punten in de andere derde klasse. Sleeuwijk verloor met 3-0 van GVV'63, Herovina met 1-3 van SSC'55.

In de vierde klasse lijkt het wachten op de onderlinge krakers aan het einde van de competitie. Arkel en Unitas wonnen namelijk beide overtuigend. Arkel met 1-6 bij Noordeloos, Unitas met 3-0 van Zuilichem. SVS'65 verloor wel. Met 3-1 van Peursum.

ALLE UITSLAGEN: Zie hier een overzicht van alle uitslagen in de regio:

Tweede Divisie: Achilles'29 – Kozakken Boys 0-3

Eerste klasse: BMT – Unitas 0-0, DTS Ede – GJS 4-1

Tweede klasse: Woudrichem – NIVO Sparta 3-1, Meerkerk – SVW 0-1

Derde klasse: Streefkerk – Schelluinen 1-2, Vuren – De Alblas 0-3, GVV'63 – Sleeuwijk 3-0, Herovina – SSC'55 1-3

Vierde klasse: Noordeloos – Arkel 1-6, Unitas – Zuilichem 3-0, Peursum – SVS'65 3-1