UITSLAGEN: Unitas (zo.) lijdt eerste nederlaag, GJS weer hekkensluiter ondanks eerste uitpunt


REGIO Derdeklassers Vuren, Schelluinen en Sleeuwijk zagen hun competitiewedstrijd dit weekend afgelast worden. Alle overige ploegen kwamen wel in actie. Zo continueerde GJS de sprokkeltocht in de eerste klasse en was SVW één minuut verwijderd van een tweede punt in klasse 2F.

Door Tim Hartman

Kozakken Boys weet nauwelijks nog wat verliezen is. De ploeg van coach Danny Buijs won zaterdag de topper tegen Rijnsburgse Boys met 0-2. Het betekende alweer de achtste overwinning op rij voor de Werkendammers. Helaas voor Buijs en co won ook koploper Katwijk weer en dus blijft het gat tussen Kozakken Boys en Katwijk zes punten.

EERSTE NEDERLAAG Unitas (zo.) heeft de eerste wedstrijd na het behalen van de periodetitel met 1-0 verloren. Nieuwerkerk was op eigen veld te sterk voor de roodbroeken. Shane van den Engel diende in de 89ste minuut de ploeg van Rick Adjei de eerste nederlaag van het seizoen toe.

GJS continueerde zaterdag de sprokkeltocht op bezoek bij Montfoort. De ploeg van Cees Lagendijk speelde voor de tweede keer in twee weken tijd tegen een ploeg uit de top drie en hield er wederom één punt aan over. Daar hield de ploeg wederom gemengde gevoelens aan over. GJS kwam namelijk binnen het kwartier al met 0-2 voor. Montfoort boog die score om in 3-2 waarna Ruud Bos in blessuretijd de gelijkmaker binnen knikte. Over twee weken staat de derde ploeg uit de top drie op het programma: koploper DUNO. Omdat Woudenberg won, heeft GJS weer de laatste plek in de tweede klasse overgenomen, ondanks de ongeslagen status in 2018.

TWEEDE PUNT Woudrichem moest door een zeer povere eerste helft de drie punten aan Wilhelmina'26 laten. Meer over die wedstrijd, dinsdag in De Stad Gorinchem. Mede-competitiegenoot SVW had bijna het tweede punt in de competitie te pakken. Op bezoek bij Papendrecht stond het tot één minuut voor tijd nog 1-1, maar in de absolute slotfase kregen de streepjes nog een tegentreffer te verwerken. Hardinxveld sprokkelde wel een puntje tegen Meerkerk en dus bedraagt het gat tussen SVW en Hardinxveld zes punten. Over twee weken: SVW – Hardinxveld.

Herovina was de enige derdeklasser die wel in actie kwam. De ploeg van Gertjan Potters verschafte zich iets meer lucht in de onderste regiones door BLC met 2-1 te verslaan. Het verschil tussen nummer acht Sleeuwijk en nummer dertien GDC is slechts twee puntjes.

HERSTEL Unitas (za.) herstelde zich zaterdag na twee nederlagen op rij ten koste van hekkensluiter ASH: 3-0. IJsbrand van Eldik was de grote man aan Unitas-zijde met twee goals en een assist. Achtervolger Arkel deed ook wat het moest doen. Op bezoek bij concurrent Peursum werd er knap met 1-3 gewonnen. De andere vierdeklasser, SVS'65, ging ten onder tegen een andere concurrent van Unitas en Arkel. VVAC was met maar liefst 4-0 te sterk voor de ploeg van vertrekkend coach Henk Donga.

ALLE UITSLAGEN: Zie hier een overzicht van alle uitslagen in de regio:

Tweede Divisie: Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys 0-2

Eerste klasse: Nieuwerkerk – Unitas (zo.) 1-0, Montfoort – GJS 3-3

Tweede klasse: Woudrichem – Wilhelmina'26 2-3, Papendrecht – SVW 2-1

Derde klasse: Herovina – BLC 2-1

Vierde klasse: Unitas (za.) – ASH 3-0, Peursum – Arkel 1-3, VVAC – SVS'65 4-0