• Een moment uit de wedstrijd Unitas - Kozakken Boys

    gpfoto/Jan Noorlandt

Unitas-Arkel in finale Proxsys Cup na bizarre avond

GORINCHEM Unitas en Arkel spelen de finale van de Proxsys Cup. Dat was de uitkomst van een bizarre halvefinale-avond

Unitas - Kozakken Boys 3-1

Unitas en Kozakken Boys stroomden ten koste van respectievelijk GRC'14 en Altena door naar de halve finale. Unitas won uiterst moeizaam na verlenging met 8-4, Kozakken Boys won met 4-1 van de Nieuwendijkers.

Kozakken Boys wilde een snelle voorsprong noteren en die missie lukte uiterst best. Bart Jongejan kreeg de bal panklaar aangeboden en rondde beheerst af: 1-0. Dat was alweer zijn achtste van het toernooi.

Er is echter altijd baas boven baas. In dit geval Mounir El Ouazizi. Een van de smaakmakers van het toernooi zorgde in zijn eentje voor een kanteling van de wedstrijd. Na de 1-1 schoot hij misschien wel een van de mooiste goals van het toernooi binnen. Of dat daadwerkelijk het geval is, wordt door alle kijkers bepaald via Facebook, maar de 2-1 was in elk geval wel een feit.

Het publiek ging er vervolgens eens lekker voor zitten, maar werd niet echt vermaakt. De spanning leek beide ploegen in hun macht te hebben en dat vond Unitas uiteraard prima met de minimale voorsprong op zak. Kozakken Boys moest iets creëren, maar kwam nauwelijks tot grote kansen.

Pas in de allerlaatste minuut viel uiteindelijk de beslissing. De Werkendamse doelman Rob de Groot ging zelf nog als 'vliegende keep' fungeren en dat werd de ploeg uiteindelijk fataal. Yoesef Pyla kon in leeg doel de beslissing verzorgen: 3-1.

Unitas staat daarmee voor het tweede jaar op rij in de finale van de Proxsys Cup. Óf tegen Heukelum, of tegen Arkel.

Doelpuntenmakers:

Unitas: Mounir El Ouazizi (2x) en Yoesef Pyla

Kozakken Boys: Bart Jongejan

Heukelum - Arkel 4-4, Arkel wint na strafschoppen

Heukelum en Arkel elimineerden in de kwartfinales Sleeuwijk en Zuilichem en bepalen onderling wie morgenavond mag proberen Unitas van de tweede titel op rij te houden. Vierdeklasser Arkel heeft topschutter Corné van Horik in de gelederen. Hij scoorde al tien keer en duldt alleen Mounir El Ouazizi nog voor zich. Heukelum daarentegen is al jarenlang een sterk team en heeft met Tim Schwebke (7 goals) ook een man in vorm in het team.

De eerste helft werd vooral gekenmerkt door een flinke dosis spanning. De ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd en gaven elkaar geen centimeter de ruimte. Een doelpuntenregen viel er dan ook niet in de bomvolle Oosterbliek.

Arkel deelde het eerste speldenprikje uit. Aanvoerder Remie Schuurman neemt de laatste wedstrijden zijn ploeg op sleeptouw en komt steeds beter in het toernooi. Die stijgende lijn zette hij ook in de halve finale door met de 0-1. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd er aan spanning niets ingeleverd. Beide ploegen werden gesteund door hun supporters en aan beleving was bepaald geen tekort. Arkel en Heukelum trakteerden het publiek op misschien wel de mooiste wedstrijd van het toernooi. Even met de ogen knipperen was funest na rust, want beide ploegen scoorden er lustig op los. Dan weer Schuurman, dan weer Benjamin Meijdam, dan weer Schuurman, dan weer Meijdam. Ook Adem Kahraman en Tim Schwebke deden een duit in het zakje. De spanning was om te snijden, maar een winnaar kwam er niet na twee keer twintig minuten voetballen: 4-4.

Verlenging dus. Twee keer vijf minuten. De eerste grote kans in die verlenging kwam op naam van Schwebke. De spits van Heukelum stuitte op de paal. Beide ploegen kregen nog gigantische kansen op een plek in de finale, maar Daan Ruwaard kwam bij de tweede paal een teenlengte tekort namens Arkel en in de allerlaatste minuut was het Heukelum dat ook nog een hotseknotsbegoniakans kreeg. Zonder resultaat. Shootouts!

De eerste namens Heukelum…Lars van Honk…MIS! 0-0…

De eerste namens Arkel…Robert Scheurwater…MIS! 0-0…

De tweede namens Heukelum…Benjamin Meijdam…MIS! 0-0…

De tweede namens Arkel…Remie Schuurman…MIS! 0-0…

De derde namens Heukelum…Tim Schwebke…MIS! 0-0…

De derde namens Arkel… Corné van Horik…MIS! 0-0…

De vierde namens Heukelum…Adem Kahraman…MIS! 0-0…

De vierde namens Arkel…Jesse Hoogewoning…RAAK! 1-0!

Jesse Hoogewoning bezorgt met een knal in de kruising Arkel een finaleplek!

Doelpuntenmaker:

Heukelum: Benjamin Meijdam (2x), Adem Kahraman, Tim Schwebke

Arkel: Remie Schuurman (3x), eigen doelpunt

JO17: Unitas - Altena 5-1

Met vijftien punten en een doelsaldo van 22-2 ging Unitas in groep A vrij eenvoudig door. In de halve finale stuitten de roodbroeken op Altena. De ploeg uit Nieuwendijk speelde twee keer gelijk in groep B, maar plaatste zich wel voor de halve eindstrijd van vrijdagavond.

De verhoudingen waren al vrij snel duidelijk. Unitas was een maatje te groot en dat kwam ook in de score tot uiting. Mark Alderlieste kroonde zichzelf met drie goals (voorlopig) tot topscorer van het Armaris JO17-toernooi. Hij bracht zijn totaal op tien goals. Omdat Daan Goes (tweemaal) en Thom Beek ook nog een duit in het zakje deden, scoorden Unitas uiteindelijk precies een handvol goals. Nick Vos redde namens Altena de eer: 5-1.

Doelpuntenmaker:

Unitas: Mark Alderlieste (3x), Daan Goes (2x) en Thom Beek

Altena: Nick Vos

JO17: Arkel - Kozakken Boys 2-1

Tegen wie neemt Unitas het morgen op in de finale van het Armaris JO17-toernooi? Arkel of Kozakken Boys? Arkel werd eerste in groep C door alles te winnen, op één wedstrijd na. Die wedstrijd werd gelijkgespeeld. Kozakken Boys ging naar de halve finale door in groep D alles te winnen.

Dat antwoord kwam pas in de állerlaatste seconde. Jesse Hoogewoning dacht heel lang de winnende treffer gemaakt te hebben, maar in de laatste minuut was het een rommelgoal van Nuradin Nuur, die Kozakken Boys een verlenging leek te schenken.

Niets was minder waar. Hoogewoning, ook meespelend bij het eerste elftal van Arkel, bracht Arkel in extase met een schitterende poeier in hert dak van het doel. Geen verlenging dus, maar Arkel dat morgen in de finale staat tegen Unitas.

Doelpuntenmaker:

Arkel: Jesse Hoogewoning (2x)

Kozakken Boys: Nuradin Nuur

Dames: Peursum - SteDoCo 1-6

Peursum trad met topscoorster Heleen van der Meijden (zij scoorde er maar liefst vijftien in de poulefase) in hun midden aan in de halve finale tegen SteDoCo. SteDoCo werd tweede in de poule achter GJS, Peursum won wel in hun poule. Toch aasde SteDoCo op de tweede finaleplaats achter elkaar, na de verloren finale van vorig jaar tegen GJS, de ploeg die zich gisteren al plaatste voor de eindstrijd van morgen.

Van der Meijden liet zich meteen weer gelden. De goaltjesdievegge van Peursum opende de score: 1-0. De Hoornaarse dames zetten vervolgens alle zeilen bij en niet bepaald zonder succes. Eigenlijk was de wedstrijd al bij de rust beslist. SteDoCo stond namelijk bij de thee al met 1-4 voor.

De tweede helft was om die reden spanningsloos. Gescoord werd er nog wel: twee keer. En dus stapten beide ploegen met 1-6 van het veld. Het damestoernooi kent daarmee dezelfde finale als vorig jaar: GJS - SteDoCo.

Doelpuntenmaker:

Peursum: Heleen van der Meijden

SteDoCo: Sophie Oude Ophuis (2x), Esther Lakerveld, Sanne Brand, Joy van der Elst, Djensy Voets