Unitas geeft wedstrijd in vijf minuten uit handen

GORINCHEM - Unitas zondag is de tweede competitiehelft slecht begonnen. De mannen van trainer Ries Fok, wiens contract werd verlengd, keerde gedesillusioneerd terug uit Middelburg. De lange terugrit naar Gorinchem werd afgelegd zonder punten na een 4-0 nederlaag tegen Zeeburgia-Middelburg.

Waar op zaterdag alle competitiewedstrijden van de Gorcumse clubs afgelast werden, mocht de zondagtak van Unitas de voetbalschoenen wel weer uit de kast halen. Zeeburgia-Middelburg, in de bovenste regiones te vinden in de tweede klasse zondag, werd eerder dit seizoen op Sportpark Molenvliet op 1-1 gehouden. En ook dit keer was Unitas zeker niet de onderliggende partij,

"In het eerste halve uur hadden zij niets te vertellen en creëerde we genoeg kansen", sprak trainer Fok na afloop. Toch was ook het euvel van de eerste seizoenshelft met Unitas mee naar Zeeland gereisd: kansen missen.

"Zelf maken we het niet af en door persoonlijke fouten scoren zij drie keer binnen vijf minuten. Dan is het meteen afgelopen", sprak Fok teleurgesteld.

De Gorcumers probeerden het nog wel na de 3-0, maar mede door de rode kaart van Leroy Verkerk, bleek dat een zware kluif.

Uiteindelijk viel ook nog de 4-0 waarmee een op het oog duidelijke score stond genoteerd. Volgens Fok een uitslag die de krachtsverhoudingen niet juist weergaf: "Ik was liever helemaal weg gespeeld, dan is die terugweg makkelijker af te leggen. Nu vergeten we onszelf gewoon te belonen en dat is wel erg zuur. Goed spel staat niet gelijk aan drie punten weten we inmiddels."

Volgende week staat er een belangrijke wedstrijd voor Unitas op het programma. Directe concurrent om degradatievoetbal, HVV'24, is dan op Sportpark Molenvliet de tegenstander.