• Proxsyscup
  • Proxsyscup
  • Proxsyscup
  • Proxsyscup
  • Proxsyscup

Unitas, Kozakken Boys, Heukelum en Arkel naar halve finale Proxsys Cup

GORINCHEM Donderdagavond werden de kwartfinales gespeeld in de Proxsys Cup

Unitas - GRC'14 8-4 n.v.

Titelhouder én topfavoriet Unitas mocht de kwartfinaleavond aftrappen tegen eersteklasser GRC'14. Unitas werd groepswinnaar in poule A door overwinningen op Schelluinen, Almkerk en SVS'65. GRC'14 werd een van de twee beste nummers twee. Zij moesten Heukelum voor zich dulden, maar wonnen fors van Vuren en VVAC.

De confrontatie tussen de roodbroeken en de Giessen Rijswijk Combinatie werd een zenuwslopende. GRC'14 liet zien een waardige kwartfinalist te zijn en maakte het Unitas zeer lastig. Niet alleen qua spel, ook qua goals. Ricky Vroon opende de score voor de blauwzwarten en zette daarmee de toon.

Unitas deed vervolgens een beroep op de individuele kwaliteiten binnen de ploeg en kwam via Mounir El Ouazizi fraai op gelijke hoogte. Omdat Achraf Chentouf en Wesley van den Oever ook nog scoorden voor rust werd de thee gedronken bij een 2-2 stand.

De tweede helft werd er eentje om nooit meer te vergeten. GRC'14 duwde Unitas naar het randje van de afgrond en kwam zelfs één minuut voor tijd op een 4-3 voorsprong! De paniek sloeg toe bij Unitas en met Zeki Laaiti als 'vliegende keep' probeerden de roodbroeken nog iets te forceren. GRC'14 verzuimde in de allerlaatste minuut om de 5-3 te noteren. Voor een leeg doel was het een GRC'er die over zijn eigen voeten struikelde. Een zeer pijnlijke misser die nog de 4-4 opleverde ook. El Ouazizi onderscheidde zichzelf namelijk aan de andere kant met een fraaie actie én een goal, die in extremis nog een verlenging opleverde.

Het massaal toegestroomde publiek in de Oosterbliek ging op het puntje van de stoel zitten. Het was uiteindelijk El Ouazizi die zich tot de grote man van de avond kroonde. Met nóg drie fe-no-me-na-le goals bezorgde hij Unitas in zijn eentje een plek in de halve finale. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 8-4. Unitas haalt opgelucht adem.

Doelpuntenmakers:

Unitas: Mounir El Ouazizi (5x), Achraf Chentouf (2x) en Zeki Laaiti

GRC'14: Ricky Vroon, Wesley van den Oever, Wilco van Rossem en Mike Jansen

Kozakken Boys - Altena 4-1

Na de sensationele partij tussen Unitas en GRC'14 hadden Kozakken Boys en Altena de lastige taak om die spanning ook door te zetten in de tweede kwartfinale van de avond. Kozakken Boys won in de poule van SVW, LRC en SteDoCo. Altena stuntte in een zeer lastige poule, waar ook GJS, Woudrichem en Herovina in speelden.

Zo'n sensatie als de eerste wedstrijd zou het niet worden, maar spannend was deze Brabantse derby wel. Beide defensies stonden prima opgesteld waardoor de spitsen aan beide kanten lastig tot scoren kwamen. Dat lukte voor de rust alleen Kozakken Boys via Johnny Lommers en een eigen goal van de Nieuwendijkers: 2-0.

Na de rust kon Altena het slechts een aantal minuutjes spannend maken. Smaakmaker Julian Geelhoedt zorgde voor de aansluiting, maar via Youri Huijzer werd het al snel 3-1. Omdat Lommers ook nog zijn tweede noteerde, zien we de Boys morgen terug in de halve finale tegen Unitas. Van revelatie Altena nemen we afscheid. Eindstand: 4-1.

Doelpuntenmakers:

Kozakken Boys: Johnny Lommers (2x), Youri Huijzer en eigen doelpunt

Altena: Julian Geelhoedt

Sleeuwijk - Heukelum 3-4

Sleeuwijk heeft zich inmiddels ontpopt tot misschien wel een van de favorieten voor de finale. Bij Heukelum komen er echter altijd extra krachten los zodra er in de Oosterbliek gespeeld wordt. Het treffen tussen deze twee ploegen zou dus een mooie kwartfinale op kunnen leveren.

En inderdaad, het werd een zeer boeiende kwartfinale. Bij Heukelum ontbraken Sil van Putten en Ferry Meijdam, maar de mannen die er wel waren zetten hun tanden in de tegenstander uit Sleeuwijk. Dat leverde de Heukelummers een 2-0 ruststand op. Benjamin Meijdam had er vooralsnog drie gemaakt, maar was met de rust de grote man aan Heukelumse zijde met twee goals. Na rust deed hij daar zelfs nog een schepje bovenop met zijn derde. Sleeuwijk keek daarmee tegen een forse achterstand aan: 3-0.

Dat Sleeuwijk over ruggengraat beschikt, lieten de Roefbewoners in de tweede helft zien. De mannen rechtten de rug en zetten Heukelum met de rug tegen de muur. Via Akram Mohamed, een fenomenaal afstandsschot van Erik Blokland en Gerard van den Adel kwamen de witzwarten nog terug tot 3-3.

Sleeuwijk leek daarmee het mentale voordeel te hebben in de tweede helft, maar een gele kaart van Blokland leverde Heukelum een man-meer-situatie op. Die werd meteen uitgebuit door Lars van Honk die een vrije trap fenomenaal in het dak van het doel schoot.

Sleeuwijk probeerde het vervolgens nog met Josbert Wemmenhove als 'vliegende keep', maar dat mocht niet meer baten. Heukelum schakelt het ijzersterke Sleeuwijk uit en staat morgen in de halve finale tegen Arkel of Zuilichem.

Doelpuntenmakers:

Sleeuwijk: Akram Mohamed, Erik Blokland en Gerard van den Adel

Heukelum: Benjamin Meijdam (3x) en Lars van Honk

Zuilichem - Arkel 3-6

Twee vierdeklassers tegenover elkaar in de laatste kwartfinale. Debutant Zuilichem won drie keer in een poule met Meerkerk, Hardinxveld en Dussense Boys terwijl Arkel door ging als een van de twee beste nummers twee. Zij verloren van Sleeuwijk en wonnen van Asperen en Leerdam Sport. Vooral de 11-3 overwinning op Leerdam Sport zal voorlopig nog lang herinnerd worden.

Deze avond stonden alle scores gewoon weer op nul en moest Arkel weer vol aan de bak om Zuilichem te verslaan. In de vierde klasse speelden de ploegen ook al tegen elkaar. Toen werd het 1-1. Dat was ook de stand na tien minuten in de Oosterbliek. Daan Ruwaard had de score namens Arkel geopend waarna Michel Kooijman weer de stand gelijk trok.

Het gewenste gaatje kwam voor Arkel nog voor de rust. Jeffrey Scheffers en Robert Scheurwater zagen tijdens de thee hun naam eveneens het scoreformulier sieren, net als Zuilichemmer Erik van Dalen: 3-2. Een minimaal gaatje, die al vrij snel in de tweede helft werd vergroot door Corné van Horik (met zijn tiende nog steeds topscorer van het toernooi) en Remie Schuurman.

Peter van der Laar deed nog wel iets terug namens Zuilichem, maar verder dan 5-3 kwam de vierdeklasser niet. Het slotakkoord was voor Schuurman die vanaf de eigen achterlijn de eindstand noteerde: 6-3. Arkel speelt morgen de halve finale tegen Heukelum

Doelpuntenmakers:

Zuilichem: Michel Kooijman, Erik van Dalen, Peter van der Laar

Arkel: Remie Schuurman (2x) Daan Ruwaard, Jeffrey Scheffers, Robert Scheurwater en Corné van Horik

Dames: GJS - Kozakken Boys 8-1

Na de mannen van Kozakken Boys was in de eerste halve finale van het vrouwentoernooi de beurt aan de Werkendamse dames. Zij stuitten op titelverdediger GJS.

Dat GJS de titelverdediger was, was duidelijk te merken. De dames uit Dalem combineerden er lustig op los en waren bovendien erg effectief met hun afstandsschoten. Met name Romy Neeleman was op schot. Zij scoorde maar liefst vijf keer en nam daarmee meer dan de helft van de GJS-productie voor haar rekening. De zussen Kirsten en Romy Steegwijk scoorden namelijk ook, net als Luka Verweij.

De Werkendamse eer werd gered door Marieke Blijenburg, maar dat mocht niet meer baten. GJS wint met maar liefst 8-1 en neemt het zaterdag in de finale op tegen Peursum of SteDoCo. Zij spelen morgen de andere halve finale

Doelpuntenmakers:

GJS: Romy Neeleman (5x), Luka Verweij, Kirsten Steegwijk en Romy Steegwijk

Kozakken Boys: Marieke Blijenburg