• Ab Donker

Unitas (za.) beleeft plezierige middag

GORINCHEM Unitas (za.) heeft haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De Zwerver werd met 2-1 verslagen door de ploeg van Ger Klop. De middag stond verder in het teken van het afscheid van Gert Jan Kraan, die na dit seizoen afscheid neemt van het voetbal. ,,We hebben Gert Jan tien minuten voor tijd gewisseld", aldus Klop.

 

Slechts één overwinning boekte het reeds gedegradeerde Unitas dit seizoen. En daar kwam er zaterdagmiddag tegen De Zwerver nog eentje bij. Christian van Herp had het op de heupen in de brandende zon en zorgde met zijn acties voor veel gevaar. Toch zou het pas na de rust tot een openingstreffer komen van diezelfde Van Herp. Tien minuten later was het eveneens 2-0 toen Patrick Zwart de bal in de kruising jaagde. 

Ongekende luxe voor de roodbroeken, maar met 2-0 mocht De Zwerver nog van geluk spreken. ,,Ik weet niet of zij nog ergens in geloofden, maar we kregen heel veel ruimte om te voetballen en kregen kans op kans. De 0-2 was dikverdiend", aldus Klop.

In het laatste kwartier beloonde Ger Klop reservekeeper en B-junior Jurgen de Beer nog met een invalbeurt. Hij verving Lex Kramers. De grootste applauswissel kwam vervolgens op naam van Gert Jan Kraan. In zijn 450ste wedstrijd voor Unitas ging hij tien minuten voor tijd naar de kant. 

Dat De Zwerver vervolgens nog 2-1 scoorde middels een eigen doelpunt van Johan de Boon kon de Gorcumse pret niet meer drukken. Met de overwinning dacht Unitas nog even van de laatste plaats af te kunnen komen, maar ook Leerdam Sport won haar wedstrijd tegen Alblasserdam en dus blijft Unitas laatste. Een goed gehumeurde Klop: ,,Als alles tegen zit, zit ook dit tegen hè."