• Foto: Ab Donker

Unitas (za.) wint topper en is trotse koploper

GIESSENBURG Unitas (za.) is de nieuwe trotse koploper van de vierde klasse D. Die eer moest de ploeg van coach Hans Bos tot zaterdagmiddag nog delen met Peursum, maar in een onderling duel met de Giessenburgers was Unitas met 0-1 de sterkste.

Tim Hartman / t@Namtrah09

Beide ploegen begonnen met twaalf uit vier aan de eerste échte topper van het seizoen. Unitas miste de nodige spelers, maar daar was op het veld in Giessenburg nauwelijks iets van te zien. De roodbroeken hadden het betere van het spel en hadden voor rust al de score open moeten breken, maar vergaten dat.

In de tweede helft bleef Unitas de bovenliggende partij, maar kreeg het een tegenslag te verwerken in de vorm van een tweede gele kaart voor Nabiel Adahchour. ,,Maar ook toen bleven we in de counter goed voetballen", vindt Bos.Het goede voetbal van de Gorcumse formatie zou uiteindelijk toch nog resulteren in een driepunter. Naser El Mousati gaf een vrije trap strak voor en Ismaël El Kaddouri tikte de 0-1 binnen. ,,We hebben geen kans weggegeven en hadden eigenlijk nog de 2-0 en 3-0 moeten maken", concludeert Bos.

Het gaatje met de restant van de ranglijst is nu geslagen door Unitas. Peursum volgt op drie punten, daarna VVAC en Groot Ammers op vijf punten. Met volgende week Groot Ammers - Peursum en nog drie wedstrijden te gaan in de eerste periode begint de periodekoorts langzaam maar zeker te stijgen op Sportpark Molenvliet.