• De Stad Gorinchem.nl

Unitas (zo.) al op acht punten voorsprong, Arkel op stoom

REGIO Kozakken Boys, Sleeuwijk, Arkel en beide teams van Unitas. Zij gingen er dit voetbalweekend met drie punten vandoor. Alle overige ploegen moesten het doen met een nederlaag. Alleen Vuren wist nog een puntje uit het vuur te slepen op eigen veld tegen EBOH.

Tim Hartman / t@Namtrah09

Kozakken Boys heeft zich in de tweede divisie uitstekend hersteld van de nederlaag van vorige week tegen Rijnsburgse Boys. Op De Zwaaier werd zaterdagmiddag het Tielse TEC met 3-1 verslagen. Leon Bot, Ahmed El Azzouti en Raily Ignacio scoorden namens de Werkendammers.

ONEVEN Unitas (zo.) blijft maar winnen in de eerste klasse. De ploeg van coach Rick Adjei boekte een 2-0 zege op eigen veld tegen Den Hoorn. Het betekent alweer de zevende overwinning van de roodbroeken uit zeven wedstrijden. Helaas voor Unitas is de eerste periode door het oneven aantal ploegen in de eerste klasse pas na twaalf wedstrijden te winnen. De voorsprong op de nummer twee, Boshuizen, is al acht punten. Als Kocatepe nog in de competitie zou zitten, was ook voor de zondagtak de periode binnen geweest. Voor Unitas (za.) was er dit weekend namelijk wel groot feest. De ploeg van coach Hans Bos pakte op bezoek bij Noordeloos de eerste periode in de vierde klasse D. Noordeloos werd met 0-3 geklopt.

PAK SLAAG In de eerste en tweede klasse van de zaterdagploegen konden er voor de regionale clubs geen overwinningen genoteerd worden. GJS ging met 2-0 onderuit bij Bennekom terwijl tweedeklassers Woudrichem en SVW een nog forser pak slaag kregen. Woudrichem verloor op eigen veld met 1-4 van Brederodes terwijl SVW maar liefst zeven tegengoals te verwerken kreeg op bezoek bij NIVO Sparta: 7-2.

Sleeuwijk was de enige derdeklasser die dit weekend drie punten mocht bijschrijven. Op eigen veld werd de amateurtak van Willem II met 2-1 verslagen. In diezelfde derde klasse ging Herovina met 0-3 onderuit tegen Olympia'60. In de andere derde klasse speelde Vuren 2-2 gelijk tegen EBOH en verloor Schelluinen met 2-0 van De Alblas.

In de vierde klasse is Arkel op dreef. De ploeg van coach Richard Smaal won met 0-5 bij Kerkwijk, alweer de vijfde overwinning op rij. SVS'65 ging in dezelfde klasse met 0-2 onderuit tegen Zuilichem.

ALLE UITSLAGEN: Zie hier een overzicht van alle uitslagen in de regio:

Tweede Divisie: Kozakken Boys - TEC 3-1

Eerste klasse: Bennekom - GJS 2-0, Unitas zo. - Den Hoorn 2-0

Tweede klasse: Woudrichem - Brederodes 1-4, NIVO Sparta - SVW 7-2

Derde klasse: Sleeuwijk - Willem II 2-1, Herovina - Olympia'60 0-3, De Alblas - Schelluinen 2-0, Vuren - EBOH 2-2

Vierde klasse: Noordeloos - Unitas (za.) 0-3, Kerkwijk - Arkel 0-5, SVS'65 - Zuilichem 0-2