• Foto: Ab Donker

Unitas (zo.) blijft winnen, concurrenten onderuit

GORINCHEM FC Boshuizen kwam zondag op bezoek bij Unitas (zo.). De vierde plek van de tegenstander voorspelde vooraf een lastige wedstrijd, maar de 5-2 eindstand sprak dat wederom tegen. Wie stopt de ploeg van Rick Adjei op weg naar de hoofdklasse?

Door Tim Hartman

Na acht wedstrijden is het wat vroeg om te zeggen dat de platte kar alvast onder het zeil vandaan mag op Sportpark Molenvliet, maar steeds nadrukkelijker kan de vraag gesteld worden: wie is de grootste concurrent van Unitas in de eerste klasse? Nummer twee VELO verloor namelijk met 1-2 van laagvlier RVC'33, nummer drie VOC verloor met 3-0 van de nieuwe nummer vier Olympia en de voormalig nummer vier FC Boshuizen werd door Unitas zelf verslagen met 5-2. Het verschil tussen koploper Unitas en VELO is nu al tien punten.

Fabian van Horssen en Pascal van Delden verschenen allebei tweemaal op het scoreformulier, Daniël Alexander eenmaal. Het enige moment dat Unitas het even lastig had, was na de 1-1, maar de roodbroeken pakten uiteindelijk vrij eenvoudig de drie punten.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd, op papier, tegen VOC op het programma. Die ploeg staat op de derde plek, tien punten achter de formatie van Adjei.