• Pascal van Delden namens Unitas in actie tegen SDO.

    Jan Noorlandt

Unitas (zo.) niet naar Derde Divisie

Ook Herovina redt het niet in de nacompetitie

GORINCHEM/BUSSUM De promotiedroom van Unitas (zo.) spatte zondag uiteen. Na de 2-2 in de thuiswedstrijd op Hemelvaartsdag werd er zondag in Bussum met 2-0 verloren. De roodbroeken gaan dus niet naar de Derde Divisie.

De naar Kozakken Boys vertrekkende coach Rick Adjei wilde nog één laatste kunstje flikken met Unitas. Hij had de roodbroeken immers al van de tweede klasse naar de Hoofdklasse (voor het eerst in dertig jaar tijd) gebracht en wilde de ploeg dolgraag achterlaten in de Derde Divisie. Dan moest eerst SDO uit de nacompetitie geknikkerd worden, daarna Gemert en daarna Staphorst of SC Feyenoord.

Na 45 minuten op Sportpark Molenvliet leek de zondagtak van Unitas al met één been in de volgende ronde van de nacompetitie te staan. SDO uit Bussum kwam donderdag op bezoek in Gorinchem en moest voor rust haar meerdere erkennen in de formatie van Adjei. Yassin Ouja had de lat al getroffen, maar daarna was het via een benutte strafschop van Akin Arslan en een fenomenale volley van Pascal van Delden alsnog raak voor de roodbroeken.

De thee werd zodoende gedronken met een comfortabele 2-0 voorsprong en daar mocht de ploeg uit Bussum, die in de reguliere competitie derde werd in de Hoofdklasse A, de handen nog mee dichtknijpen. Na rust was Unitas echter volledig de kluts kwijt en in plaats van uit te lopen naar 3-0 of meer, moesten de Gorcumers nog twee treffers incasseren. De eindstand werd daarmee wonderwel bepaald op 2-2. Een uitslag die in de rust niemand had durven voorspellen.

In Bussum moest dus gewonnen worden, maar dat lukte niet. Hoewel Unitas ook in de uitwedstrijd meer had verdiend, won SDO met 2-0. Jeroen van Bezouwen, opvolger van Adjei, begint daardoor met Unitas in de hoofdklasse.

HEROVINA Ook voor Herovina is het seizoen tot een abrupt einde gekomen. De ploeg van coach Glenn Calor wilde zich via IFC plaatsen voor de finales van de nacompetitie tegen TSVV Merlijn, maar dat lukte allesbehalve. IFC, dat in de derde klasse C alleen de zaterdagtak van Unitas onder zich had gehouden, was met ruime cijfers te sterk: 5-0. Herovina komt zodoende ook volgend seizoen uit in de vierde klasse.