• Ab Donker

Van den Steenhoven schiet Sleeuwijk langs Woudrichem

SLEEUWIJK Sleeuwijk heeft de titelrace in de derde klasse D weer volledig opengebroken. In een onderling duel met koploper en buurman Woudrichem was de thuisploeg met 2-0 te sterk.

 

Tim Hartman

t@Namtrah09

 

Sleeuwijk is na zaterdag nog de enige ploeg in de derde klasse D die de ongeslagen status behoudt. Woudrichem had nog geen punten verspeelt, maar moest zaterdag toch haar meerdere erkennen in de nummer twee van de competitie.

Frans van den Steenhoven was met twee goals de grote man, al baalde Woudrichem-coach Leon Elands vooral van het feit hoe die goals tot stand kwamen: ,,Bij de eerste glijdt Nick van der Giessen uit waarna hij hem fantastisch binnenschiet, bij de tweede schiet Lex Kramers hem zo in zijn voeten."

Van den Steenhoven zelf geeft toe dat er wat geluk bij zat, maar heeft daar maling aan: ,,Ik heb nog nooit een goede derby gespeeld. Na rust hadden we een beetje geluk, maar dat zal me een worst zijn", doelt hij op een bal op de lat van Danny Schaap.Door de overwinning van Sleeuwijk nadert de ploeg van Edward Sijahailatua de koploper op drie punten.

 

Meer over Sleeuwijk - Woudrichem, dinsdag te lezen in De Stad Gorinchem.