• Ab Donker

Venderbos lost belofte in: 4-1 winst voor Unitas (za.)

GORINCHEM Unitas (za.) heeft haar eerste punten in de tas. TGG uit Den Bosch werd eenvoudig met 4-1 verslagen. ,,Het spel was niet best, maar voor nu zijn de drie punten het belangrijkst", aldus Hans Bos, coach van Unitas.

 

Tim Hartman

t@Namtrah09

 

Nul punten, nul doelpunten en twaalf tegendoelpunten. De start van Unitas in de derde klasse was dramatisch. Maar, zo beloofden spits Mike Venderbos en coach Hans Bos, daar zou snel verandering in komen.

En jawel, zaterdag kwam er verandering in. Al na één minuut mocht Venderbos aanleggen vanaf elf meter door een Bossche handsbal. De 1-0 en de eerste goal van het seizoen was daarmee een feit.

Het bleek een voorschot op het restant van de wedstrijd, want voor rust zorgden Jordy Laponder en Zeki Laaiti al voor een 3-0 tussenstand.

 

,,Eigenlijk hadden we er na rust nog vier of vijf bij moeten maken", vertelt Bos over de tweede helft. Zover kwam het niet. Na de 3-1 van TGG was het slotakkoord wederom voor Venderbos. Hij mocht wederom vanaf elf meter aanleggen na een rode kaart voor de uitploeg wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.

Venderbos faalde niet en tankt daarmee vertrouwen voor wederom een pittige klus: volgende week komt koploper Woudrichem op bezoek. Bos: ,,Hopelijk kunnen we dan naast het scoren ook goed voetballen."