• Ronald den Uijl

Vrijwilligers in het zonnetje op Gorcum Sportgala

GORINCHEM - Niet alleen de sporters krijgen vrijdag 6 februari blijk van waardering naar aanleiding van hun sportjaar. Ook vrijwilligers krijgen de aandacht die zij verdienen tijdens het Gorcum Sportgala, dat dit jaar voor het vijfde keer wordt georganiseerd in schouwburg de Nieuwe Doelen. Geesje van Ooijen (Typhoon), Vincent Vlot (Proxsys League), Henk van Beest (OKK), Paul Verkuil (GKV), Marjan Hak (ODI) en de voltallige werkploeg van Unitas worden tijdens het gala in het zonnetje gezet.

Tim Hartman

Uiteraard staat een sportgala veelal in het teken van sporters, maar toch is het sportgala ooit mede in het leven geroepen om ook de vrijwilligers blijk van waardering te geven. Volgens Michiel van Zanten, voorzitter van het Gorcum Sportgala, vergeten de mensen dat het ook om de vrijwilligers draait: "Dat is inderdaad een aandachtspuntje. We moeten denk ik nog duidelijker maken we naast de sporters ook de vrijwilligers een podium willen bieden met dit gala."

Een van de genomineerde vrijwilligers is Geesje van Ooijen. Sinds 2005 is ze actief bij atletiekvereniging Typhoon en ze is volgens de vereniging een voorbeeld voor velen. Zelf ziet Geesje haar vrijwilligerswerk niet als werk: "Ik vind het gewoon normaal dat je iets voor je club doet en het is bovendien ook erg gezellig", vertelt ze bescheiden. Geesje staat naar eigen zeggen liever niet in de spotlights, maar waardeert haar nominatie wel: "Het is een blijk van waardering. Veel vrijwilligers krijgen die niet. Bij Typhoon onder andere gelukkig wel. Dat maak het zo leuk om te doen."

Meer over het Gorcum Sportgala, de genomineerden en de vrijwilligers is dinsdag te lezen in De Stad Gorinchem.