• 20161203 Nieuwjaarsloop Vuren

    Jeroen de Bruin/DBRN Fotografie

WinterFireRun nóg professioneler

VUREN Het is op 7 januari 2017 weer tijd voor de vaste nieuwjaarstraditie voor hardloopliefhebbers. De nieuwjaarsloop in Vuren: Run2Day WinterFireRun. De plaatselijke voetbalvereniging vormt zowel de start als finish van de Attema kidsloop (2,8 km), de 4,8 kilometerloop en de fonkelnieuwe 10 kilometerloop.

door Tim Hartman

De Vurense nieuwjaarsloop wordt dit jaar alweer voor de 27ste keer georganiseerd. Én met een nieuwe naam: Run2Day WinterFireRun. ,,Dick de Goeij van Run2Day heeft ons dit jaar weer veel geholpen. Een van zijn tips was om een naam te bedenken die een begrip kan worden in de regio. De combinatie van winter en Vuren bracht ons tot deze naam", aldus Arjan Sterk.

Sterk organiseert de loop samen met Jacco Versluis, Jesse van Ekeren, Annemarie Schijf, Jeroen van Wijngaarden en Jolanda van der Vliet al voor de vierde keer namens voetbalvereniging Vuren.

De laatste jaren zijn er grote stappen gemaakt: ,,Vorig jaar verwachtten we 130 deelnemers, dat werden er meer dan tweehonderd. ,,Dit jaar hebben we 350 medailles besteld", spreekt Sterk voorzichtig zijn hoop op een nog hoger aantal deelnemers uit.

De stappen in professionaliteit zijn ook dit jaar weer gezet. Nadat vorig jaar al een drone werd gebruikt voor opnames en er officiële tijdsregistratie was, wordt er dit jaar onder andere gewerkt aan een betere tijdsregistratie: ,,Als je vorig jaar achteraan stond en dertig seconden moest wachten voordat je startte, werd dat al meegerekend bij je eindtijd. Nu hebben we chips die de exacte tijd registreren", aldus Sterk.

Versluis geeft aan dat er ook aan de sfeer bij start en aankomst is gedacht: ,,Henry Wessels komt draaien en doet de warming-up zoals hij dat altijd bij de StrongViking Runs doet. Verder is er erwtensoep en zorgen vuurkorven voor een beetje warmte."

Ook het parcours heeft dit jaar een uitbreiding ondergaan. Niet 8.3, maar 10 kilometers moeten er worden afgelegd. ,,Er wordt een klein extra rondje over Fort Vuren gelopen", legt Sterk uit.

Waar de loop ooit begon als training voor het eerste elftal van Vuren 1 groeit de loop langzaam uit tot een begrip in de regio. Of er nog meer ruimte tot uitbreiding is? ,,We hoeven niet een nieuwe halve marathon te gaan worden. Vuren is het jasje waarin we kunnen groeien. We zijn al blij als hardlopers in de regio denken 'de eerste zaterdag van het jaar moeten we in Vuren zijn'."

Inschrijven kan nog tot 3 januari via 'WinterFireRun' op www.inschrijven.nl. Ook op de dag zelf kunnen deelnemers zich inschrijven. Al kost het dan geen 6,50, maar 8 euro. De kidsrun is gratis en start om 10:30 uur, 11:15 uur start de 4,8 kilometer en om 12:00 uur de 10 kilometerloop.

Fotoijschrift:

Jacco Versluis, Arjan Sterk en Jesse van Ekeren startklaar voor de WinterFireRun