• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

Wisselvallig GKV speelt gelijk tegen Antilopen

GORINCHEM In een wedstrijd met verschillende gezichten speelde GKVEnomics met 25 - 25 gelijk tegen Antilopen/Lancyr Deelen.

Het Gorcumse achttal, met Maren den Besten in de basis voor Martine Wesdijk, ging goed van start met een tweetal treffers van Kevin van Beest een hele fraaie airbal van Thom Nugteren samen met treffers van Jaleesa Claver en Niek van der Weijden zorgden voor een 5 - 5 tussenstand na 5 minuten spelen.

De GKV-ers trokken het initiatief naar zich toe en namen met uitstekend korfbal in een hoog tempo en verrassende akties en passes afstand mede door het benutten van 2 vrije ballen en 2 strafworpen omdat Antilopen regelmatig aan de noodrem trok de leiding met 4 punten verschil 11 - 7 met nog 12 minuten te gaan. Met fraaie treffers van Nienke en Niek van der Weijden en een benutte strafworp door Mats den Besten vergrootte GKVEnomics de voorsprong naar 14 - 7 en leek een walk over aanstaande. Echter ineens kwam er de klad in bij de Gorcummers, door onrustig spel en keer op keer snel balverlies in de aanval. De score stokte 5 minuten lang, voordat Antilopen scoorde 14 - 8.

Antilopen rook haar kans en kwam bij rust terug naar 14 - 11. Na de pauze trok Antilopen de lijn door, kwam snel op gelijke voet 14 - 14. Mats den Besten en Kevin van Beest van afstand leken het tij te keren 16 - 14 , maar daarna was het weer de ploeg uit Leusden, die eerst gelijk kwam en daarna vlot uitliep naar een comfortabele 16 - 20 voorspong.

Met Guido Messerschmidt in de ploeg zette GKVEnomics de achtervolging in, waarbij verdedigend een tactische wissel in het vak van Kevin van Beest goed uitpakte.

Kevin van Beest tweemaal, Thom Nugteren van afstand en Niek van der Weijden vanaf de achterlijn zorgden dat GKVEnomics de achterstand verkleinde tot 20 - 21 met nog 11 ,minuten op de klok. Een super spannende slotfase waarin de GKVers, met Suzanne Kuipers in de ploeg voor Caitlin Weedage, probeerden op gelijke voet te komen maar tot 23 - 25, met nog 4 minuten te gaan, lukte het Antilopen telkens met 2 punten voorsprong weer te gaan wisselen van vak.

Topscoorder Kevin van Beest ( in totaal 9 treffers) en Jaleesa Claver van afstand zorgden ervoor dat ons de GKV formatie alsnog gelijk kwam op 25 - 25 met nog 3 minuten te gaan.

Beide ploegen kregen nog kansen de volle winst binnen te halen, maar konden niet de nodige rust opbrengen de overwinning binnen te halen.

Zaterdag weer een thuiswedstrijd in de Van Rappardhal voor GKVEnomics met om 17.15 uur de return tegen Tjoba 1. Uit in Goes maakte werd de winst binnengehaald in de laatste 10 minuten tegen het met veel inzet spelende Tjoba. Winst is voor de Gorcummers eigenlijk een must.