• De Stad Gorinchem.nl

Zaterdag- én zondagtak Unitas bezig aan recordstart

REGIO Een succesvol voetbalweekend voor de regionale ploegen. Zeven van de twaalf ploegen in de regio hielden de volle buit over aan het duel in speelronde zes. Kozakken Boys speelde speelronde tien en verloor op eigen veld met 1-2 van Rijnsburgse Boys. Bij Unitas heerst momenteel een euforische stemming. Zowel de zaterdag- als de zondagtak staat na zes wedstrijden op achttien punten: uniek.

Tim Hartman / t@Namtrah09

Met de sensationele bekeravond van dinsdag tegen PEC Zwolle in de benen (eredivisionist PEC Zwolle won pas na verlenging van Kozakken Boys) nam Kozakken Boys het zaterdag op tegen Rijnsburgse Boys. De Werkendammers kregen legio (grote) kansen, maar in de 88ste minuut ging de ploeg van coach Danny Buijs nog onderuit: 1-2.

In de eerste klasse pakte GJS de eerste drie punten van het seizoen door met 2-1 van Woudenberg te winnen. SVW daarentegen wacht nog wel op de eerste driepunter van het seizoen. Ook titelkandidaat Roda Boys was in klase 2F met 0-4 te sterk. In diezelfde klasse won Woudrichem wel. Met 1-3 bij Drechtstreek. De Vissenkoppen stijgen daardoor naar de vijfde plaats bij hun rentree in de tweede klasse.

In de derde klasse werden de regionale overwinningen én nederlagen gelijk verdeeld over klasse 3C en 3D. In 3C verloor Sleeuwijk met 2-1 van Sparta'30 terwijl Herovina met 2-3 won bij GDC. In 3D won Schelluinen met 4-1 van koploper ZBC'97 en moest Vuren met 3-1 de punten aan hekkensluiter DFC laten.

De derby uit de regio werd dit weekend gespeeld op Sportpark Schoonzigt. Daar won Arkel de altijd beladen wedstrijd tegen SVS'65 met 3-0.

UNITAS Speciale aandacht in dit blokje gaat uit naar Sportpark Molenvliet. Daar presteert zowel de zaterdag- als de zondagtak iets heel bijzonders. De ploegen van coaches Hans Bos en Rick Adjei staan na zes wedstrijden allebei op 18 punten. De zaterdagtak presteerde het nog nooit om de eerste zes wedstrijden allemaal te winnen. De zondagtak won in het seizoen 2001/2002 ook de eerste zes competitiewedstrijden. De roodbroeken werden dat seizoen kampioen in de tweede klasse. In dat seizoen werd de zevende wedstijd gelijkgespeeld (3-3 tegen Internos), de eerste nederlaag volgde pas in speelronde 15 (3-2 tegen EBOH).

Als Unitas (za.) volgende week wint bij Noordeloos zijn ze al periodekampioen.

ALLE UITSLAGEN: Zie hier een overzicht van alle uitslagen in de regio:

Tweede Divisie: Kozakken Boys - Rijnsburgse Boys 1-2

Eerste klasse: GJS - Woudenberg 2-1, VELO - Unitas (zo.) 1-3

Tweede klasse: Drechtstreek - Woudrichem 1-3, SVW - Roda Boys 4-0

Derde klasse: Sparta'30 - Sleeuwijk 2-1, GDC - Herovina 2-3, Schelluinen - ZBC'97 4-1, DFC - Vuren  3-1

Vierde klasse: Unitas (za.) - Brakel 1-0, Arkel - SVS'65 3-0