Alba Heijdenrijk vertrekt uit raad, terugkeer Faro

GORINCHEM Oud-wethouder Arnie Faro voert de Gorcumse kieslijst van D66 aan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ilhan Tekir staat op nummer twee, gevolgd door Eelco van Dam. Het huidige raadslid Francis Alba Heijdenrijk komt na de verkiezingen niet meer terug in de raad.

door Simon Fousert

,,Het is een bewuste keuze", licht Alba Heijdenrijk toe. ,,Na eerst vier jaar als afdelingsvoorzitter en daarna vier jaar als fractievoorzitter en raadslid is het wel mooi geweest. Ik heb een drukke baan en een gezin en daar kies ik nu voor. Ik sta ook niet laag op de lijst om in geval de nood aan de man is, alsnog weer terug te keren." Alba Heijdenrijk geeft aan wel betrokken te blijven bij D66, maar slechts op de achtergrond met een 'toetsende en spiegelende rol'. ,,Zoals we wel meer oud-raadsleden en coryfeeën in die rol hebben." De D66-er kijkt terug op een roerige periode met een coalitiebreuk en fractiegenoot Tamara Hoogesteger die uit de partij stapte en een eigen fractie begon. ,,Ik heb veel geleerd en achteraf kun je ook wel zeggen dat we er goed uitkwamen. Hoewel je dingen hier en daar liever anders had gezien", aldus Alba Heijdenrijk. ,,Maar in de oppositie kun je ook net wat kritischer en scherper zijn. Ik vind dan ook wel dat deze periode in de raad nut heeft gehad en over het algemeen is het een leuke periode geweest, waar je dicht bij het vuur zit en invloed kunt uitoefenen."

De kieslijst van zijn partij werd eerder deze week gepresenteerd tijdens de algemene afdelingsvergadering. Jan-Meijndert Jansen (vier), Martijn Hassouna bezet plek vijf, Roel ter Brugge staat op zes en Ingrid Zwaan op zeven maken de lijst als lijstduwers compleet. Ter Brugge en Zwaan zijn lijstduwers. Verkiezingsdag is woensdag 21 maart.