• Verkiezingen.

    ANP Foto

Definitief: Verkiezingsuitslag Gorinchem en gekozen raadsleden

GORINCHEM De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Gorinchem is bekend. De zetelverdeling die gisteravond nog werd aangepast is hetzelfde gebleven. Wél wordt er het nodige geschoven met de kandidaten op de kieslijst. Bij PvdA, SP, D66 en Democraten Gorinchem zijn er kandidaten die op voorkeursstemmen de gemeenteraad in mogen. 

Door Tim Hartman

Ashraf Hachhouch (PvdA, nr. 4), Eyup Güngor (SP, nr. 3), Ingrid Zwaan (D66, nr. 5), Hafid Chaaby en Ro van Doesburg (nr. 9 en nr.12 Democraten Gorinchem). Het zijn de kandidaten bij de Gorcumse gemeenteraadsverkiezingen die niet in de gemeenteraad zouden mogen plaatsnemen als de zetelverdeling netjes op volgorde van de kieslijst zou plaatsvinden. Zij behaalden voldoende voorkeursstemmen om alsnog op het pluche te mogen plaatsnemen. Dat gaat ten koste van Gemma Biesheuvel - van Diemen (PvdA), Ariën van Houwelingen (SP), Eelco van Dam (D66), Laura Pellikaan en Marjan Versluis (beiden Democraten Gorinchem).

Dick van Zanten (lijsttrekker van Stadsbelang) heeft met 1202 stemmen de meeste stemmen gekregen. Attie Mager (lijsttrekker VVD) volgt met 982. Het 'brons' is voor Lennert Onvlee (lijsttrekker CDA). 

Vanavond vindt er nog het duidingsdebat plaats in de raadszaal van het gemeentehuis. Volg die live in het liveblog van De Stad Gorinchem!

Raadsleden:

PvdA: Jack Oostrum, Ali Koçak en Ashraf Hachhouch, SP: Eva Dansen en Eyup Güngör, Stadsbelang: Dick van Zanten, Renate van Maaren, Hans van Mourik, Björn Bahlmann en Jacques Roeland, VVD: Attie Mager, Jaap Wientjes, Niels van Santen, D66: Ilhan Tekir en Ingrid Zwaan, CU-SGP: Marjo Molengraaf en Frank Barth, CDA: Lennert Onvlee en Janneke van Oversteeg, GroenLinks: Rutger van Breemen, Gorcum Actief: Everdien Hamann, Democraten Gorinchem: Pierre Schefferlie, Kees van Willigen, Hafid Chaaby en Ro van Doesburg

Gepasseerd door voorkeursstemmen:

PvdA: Gemma Biesheuvel- van Diemen (nr.2), SP: Ariën van Houwelingen (nr. 2), D66: Eelco van Dam (nr. 2), Democraten Gorinchem: Laura Pellikaan (nr.2) en Marjan Versluis (nr. 3)