• Gorcum Actief

Gorcum Actief is een no-nonsense partij

GORINCHEM De lokale partij Gorcum Actief staat klaar voor de verkiezingen van 21 maart. ,,We zijn weer Lijst 9," lacht lijsttrekker Everdien Hamann. ,,We hebben een fantastische club mensen met bekende en nieuwe gezichten, een klinkend programma met heldere standpunten en de website is vernieuwd. Iedereen kan daar ons programma voor de periode 2018-2022 lezen."

Hoofdpunten van Gorcum Actief zijn: Bezuinigingen ombuigen; weer investeren. Alle zorggelden echt aan zorg besteden en maatwerk leveren aan mensen die hulp nodig hebben. Tevens maakt de lokale partij duidelijke keuzes voor wat betreft bijvoorbeeld cultuur. Theater de Nieuwe Doelen, het Gorcums Museum en de Openbare Bibliotheek zijn belangrijke voorzieningen in de stad, verdienen investeringen en moeten als zelfstandige organisaties blijven bestaan.

,,We moeten koesteren wat we hebben en blij zijn met de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de stad," zegt Everdien Hamann. ,,Dat geldt niet alleen voor cultuur, maar ook voor sociaal-cultureel werk in de wijken. Dat verdient echt wel een steuntje in de rug. We willen voorzieningen in de wijken, dicht bij de inwoners, maar je kan niet verwachten dat al het werk door alleen vrijwilligers wordt gedaan. Wij willen hierin echt investeren en zorgen dat onder andere de brede-scholen in de wijken open gaan voor buurtactiviteiten."

Op de lijst van Gorcum Actief staan: Everdien Hamann, Annemarie Pie, Lloyd D'Rose, Anne Sophie Ouwenbroek, Mathieu van Pelt, Piet Gerssen, Marius Cloostermans en Jeroen van Rooij. Kandidaten uit de verscheidene Gorcumse wijken en van verschillende leeftijden. ,,De diversiteit van onze partij is opmerkelijk, werkt inspirerend , en geeft aan dat we er echt voor de hele stad en voor iedereen zijn. Wat ons bindt is het belang van en de betrokkenheid bij Gorinchem."

Gorcums Actief is een no-nonsense partij in het midden van het politieke spectrum en middenin de samenleving. ,,Wij vinden dat het na een periode van bezuinigingen en vele onderzoeken nu tijd is voor duidelijke keuzes," zegt Hamann. ,,De stad moet weer vooruit. De Visie van de Stad GO2032 biedt een mooie leidraad. Wij willen nu aanpakken."

Zie ook www.gorcumactief.nl en volg facebook: Gorcum Actief