• Ferry Verheij

GroenLinks stelt lijst en programma vast

GORINCHEM Uiteraard doet GroenLinks ook weer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart. Op 29 november hebben de leden het programma Groen, Sociaal, Lokaal 2018-2022 vastgesteld. Ook heeft GroenLinks de vijftienkoppige lijst van kandidaten vastgesteld.

In het programma schetst de partij zijn plannen voor Gorinchem voor de komende vier jaar. Naast de eigen idealen van een groene en sociale samenleving is ook inbreng uit de stad en met name de Visie van de Stad 'Gorcum Open Vesting' uitgangspunt geweest bij het schrijven van het programma. Het programma is onderverdeeld in de hoofdstukken: Groen, Sociaal, Open en Verantwoordelijk. Belangrijke speerpunten uit het programma zijn duurzame energie, groene leefomgeving, goede zorg en ondersteuning, inwoners die meepraten en meebeslissen, kunst, cultuur en historie en ruim baan voor de fiets en de voetganger.

LIJST Ook deze verkiezingen trekt de huidige fractievoorzitter Rutger van Breemen de kar bij GroenLinks. ,,Ik ben vereerd dat de leden mij deze plek op de lijst nog een keer toevertrouwen," zegt Van Breemen. ,,Ik heb er veel zin in om ook de komende vier jaar hard te werken aan een groener en eerlijker Gorinchem!"

De nummer twee op de lijst is een relatieve nieuwkomer: Marieke Collignon(28). Zij is sinds september fractie-assistent bij GroenLinks. Huidig raadslid Peter van Mersbergen staat op plek 3 en Melissa de Leeuw op 4. Wethouder Arjen Rijsdijk sluit de lijst af op plek 15. ,,We hebben een mooi team samengesteld, dat vol zit met ervaring en nieuwe kracht," aldus Van Breemen. ,,GroenLinks heeft zin!"

Kijk voor meer informatie over het programma en de lijst op gorinchem.groenlinks.nl.