• D66

Niet Faro, maar Tekir lijsttrekker D66

GORINCHEM Arnie Faro wordt niet de lijsttrekker van D66 tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Ilhan Tekir wordt dat wel, Faro neemt de taak als lijstduwer op zich.

Door Tim Hartman

Eind 2016 stelde Faro zich samen met Francis Alba Heijdenrijk, de huidige fractievoorzitter die niet in de gemeenteraad terug zal keren, en Roel ter Brugge ten doel D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 weer op de kaart te zetten. Eerder in 2016 ging toenmalig D66-raadslid Tamara Hoogesteger op persoonlijke titel verder in de gemeenteraad. Volgens Faro staat D66 nu weer op de kaart en wordt hij geen lijsttrekker, maar lijstduwer: ,,D66 Gorinchem is weer een florerende partij met een groeiend aantal actieve leden waardoor er onder meer een nieuw bestuur en meerdere commissies zijn ontstaan. In december heb ik de conclusie getrokken dat D66 Gorinchem weer ruim op de kaart staat. Er ligt een vernieuwend programma, er staat een goede campagne op de rit en er is een jonge, dynamische en energieke kandidatenlijst."

TALENT Faro wil zich tevens gaan richten op zijn eigen onderneming en vindt Tekir de beste keuze als lijsttrekker voor D66. ,,Onder de bezielende leiding van Ilhan Tekir is de campagnecommissie al vanaf het voorjaar van 2017 aan de slag. Ook met de rubriek 'van de raad naar de straat' waarbij wij over actuele onderwerpen met de bewoners in gesprek gaan. Dit besluit biedt vernieuwing en ruimte voor jong talent. Ik ben zelf meer van de ondersteuning, coaching, advisering en ervaringsdeskundigheid. Als lijstduwer kan ik mij op de achtergrond voor D66 Gorinchem blijven inzetten. Ik maak deze keuze bewust vóór de verkiezingen zodat niemand kiezers na de verkiezingen voor verrassingen komt te staan. Deze transparantie past bij wat wij als D66 willen uitdragen: de juiste man op de juiste plaats."

Tussen Tekir op nummer één en Faro op nummer elf staan nog negen andere kandidaten. Op twee staat de huidige fractieassistent Eelco van Dam. Jan-Meijndert Jansen staat op drie.