• Els Hogendoorn (L) ontvangt namens Woord en Daad de cheque van €500,- uit handen van eigenaresse Margriet Verbeek (R).

    Daphne van Lopik

Bakkerij Margriet doneert aan bakkerijproject van Woord en Daad

GORINCHEM Binnenkort zal er in Colombia een bakkerij worden geopend, mede mogelijk gemaakt door Brood Banketbakkerij Margriet, de ambachtelijke bakker van winkelcentrum Nieuw Dalem. Eigenaresse Margriet Verbeek besloot om, ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum, een bedrag van 500 euro aan een goed doel te doneren. Welk goed doel dat moest zijn, mochten haar klanten beslissen. Zij konden via de website van Bakkerij Margriet aangeven welke charitatieve instelling de jubileumdonatie mocht ontvangen. Nadat een overgrote meerderheid van de stemmen uitging naar Woord en Daad werd in overleg besloten om hiermee een toepasselijk project in de vorm van een bakkerij in Colombia te financieren.

Woord en Daad is een charitatieve instelling die wereldwijd strijdt tegen armoede. Met de donatie van Bakkerij Margriet wordt een aantal mensen opgeleid tot bakker en wordt hen de mogelijkheid geboden om een lokale bakkerij te openen. Eigenaresse Margriet Verbeek licht toe: ,,Het mooie hiervan is dat deze mensen niet zomaar geld wordt geboden, maar de mogelijkheid om zelfvoorzienend te worden. Het is toch een prachtig idee dat, ver weg in Colombia, een aantal mensen nu zelf een beter bestaan op kunnen bouwen. En omdat het ook een bakkerij is, geeft dat niet alleen een enorm gevoel van trots, maar ook verbondenheid."