Be You kiest voor nieuw concept

Verschillende disciplines onder één dak

GORINCHEM In een sfeervol pand aan de Langendijk 35 is sinds vrijdag Be You gevestigd. De winkel verkoopt horloges, sieraden, sjaals, tassen en kleinlederwaren en heeft daarnaast een bescheiden collectie kleding. Eigenaresse Rianne Hania: ,,Met de opening van Be You is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan."

Ria Scholten

Het is de dag voor de opening. Prachtige boeketten bloemen worden bezorgd en trossen ballonnen markeren de entree van de winkel. Rianne is helemaal blij met haar winkelpand dat ook nog eens gevestigd is in de leukste winkelstraat van Gorinchem. ,,Toen ik voor de eerste maal binnenstapte wist ik meteen dat ik hier met mijn winkel wilde starten", vertelt ze. ,,De speelse indeling, de mooie hoge ramen in de achtergevel en het balkon aan de Lingehaven hebben ervoor gezorgd dat ik al vrij snel daarna mijn handtekening onder het huurcontract heb gezet."

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om het pand helemaal naar de wensen van Rianne in te richten. Het resultaat van alle inspanningen mag er zijn. De houten vloer zorgt in combinatie met het winkelinterieur van steigerhout voor een warme uitstraling. Wie de sfeer van de winkel eens rustig op zich wil laten inwerken wordt van harte uitgenodigd om een plekje aan de stamtafel op de entresol te zoeken. ,,Gastvrijheid staat bij ons voorop", aldus Rianne. ,,Op die reden serveren we met alle plezier een kopje koffie of een drankje."

Op de collectie zijn de sleutelwoorden betaalbaar en trendy zeker van toepassing, Kortom: een leuke winkel om eens binnen te stappen en een aanrader voor wie op zoek is naar een stijlvol cadeautje met een persoonlijke touch. Be You verkoopt als enige in Gorinchem sieraden van iXXXi. De ringen, armbanden en kettingen zijn vervaardigd van staal en kunnen naar eigen smaak worden samengesteld. Op de entresol vindt de klant een uitgebreide collectie sieraden van ITTE. ,,Zij zijn ontworpen door de Gorcumse Brigitte de Grunt, die al jaren een atelier heeft in Middelburg", vertelt Rianne. ,,De sieraden hebben door de gekozen kleuren en materialen een luxe en transparante uitstraling." De boom bij de ingang van de winkel biedt plaats aan een leuke collectie kleine leren tassen en clutches van het merk Baggyshop.

Bijzonder is dat Rianne heeft gekozen voor de Shop in Shop formule. Op de entresol is namelijk ook Daniëlle's Haarstudio gevestigd. Kapster Daniëlle Netten biedt de klant er een breed scala aan behandelingen. De kapsalon hanteert dezelfde openingstijden als Be You en is telefonisch bereikbaar via 06-52358471. Rianne denkt zelfs al verder. ,,Het is de bedoeling dat in de souterrain op termijn een schoonheidssalon wordt gevestigd", vertelt zij. ,,Gesprekken hierover worden momenteel gevoerd."

De winkel is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.30 tot 17.30 uur, op donderdag van 09.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. Zie ook de website www.beyou-gorinchem.nl en Facebookpagina www.facebook.com/beyou. Be You is telefonisch bereikbaar via 06-28542632.

Foto-onderschrift: Met de opening van Be You is voor Rianne Hania een wens in vervulling gegaan.