• Rivas, Stockfotografie Beatrixziekenhuis

    Richard van Hoek

Beatrixziekenhuis ontvangt Spataderkeurmerk

GORINCHEM Het Beatrixziekenhuis heeft opnieuw het Spataderkeurmerk ontvangen van de Hart&Vaatgroep. Dit keurmerk maakt duidelijk welke ziekenhuizen en behandelcentra de beste spataderzorg bieden.

Om het Spataderkeurmerk te ontvangen moet een ziekenhuis of behandelcentrum voldoen aan specifieke kwaliteitseisen. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten. Een van de criteria is dat er vóór een operatie een duplexonderzoek moet zijn uitgevoerd bij minimaal 95 tot 100 procent van de behandelde patiënten. Met dit onderzoek wordt de doorstroming van het bloed en de kleppen onderzocht om de ernst van de spataderen te bepalen.

Daarnaast kenmerkt een ziekenhuis met een keurmerk zich door de snelheid waar iemand mee geholpen wordt en een breed aanbod aan behandelmogelijkheden. Gerhard Hajer, vaatchirurg in het Beatrixziekenhuis: ,,In het Beatrixziekenhuis weten patiënten binnen een dag waar ze aan toe zijn en wordt er indien nodig dezelfde dag nog een behandelplan opgesteld."

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. Doel van het Spataderkeurmerk is het stimuleren van kwaliteitsverbetering en het informeren van patiënten, verwijzers en zorgverzekeraars over de kwaliteit van de spataderzorg.